Το Ίδρυμα Κρόιφ θέλει να φτιάξει camp ποδοσφαίρου για τα προσφυγόπουλα στη Λέσβο

Το Ίδρυμα Κρόιφ θέλει να φτιάξει camp ποδοσφαίρου για τα προσφυγόπουλα στη Λέσβο Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Ο Γιόχαν Κρόιφ υπήρξε ένας από τους πλέον φιλοσοφημένους εκπροσώπους του ποδοσφαίρου. 

Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» ξεχώρισε στη διεθνή σκηνή, όχι μόνο για τις αδιαμφισβήτητες ποδοσφαιρικές ικανότητες του, αλλά και για τις απόψεις που ανέπτυξε, σε θέματα που αφορούν στην διαπαιδαγώγηση των νέων και άπτονται της κοινωνικής ευαισθησίας.

Ο Γιόχαν Κρόιφ υπήρξε συνεχιστής της ποδοσφαιρικής σχολής του δασκάλου, Ρίνους Μίχελς, αφήνοντας κοινωνική παρακαταθήκη.

Πρόσφατα, ο πρώην διεθνής Ολλανδός μεσοεπιθετικός, Ουέσλι Σνάιντερ, έγινε ένας από τους βασικούς πρεσβευτές του "Johan Cruyff Foundation" και άμεσα κινητοποιήθηκε, προκειμένου να συλλέξει -μέσω δωρεών- το απαιτούμενο χρηματικό ποσό, έτσι ώστε να δημιουργήσει καμπ ποδοσφαίρου για παιδιά στην Λέσβο.

«Είμαι υπερήφανος που έγινα πρεσβευτής του "Johan Cruyff Foundation". Πιστεύω ότι είναι εκπληκτικό να βοηθάς παιδιά, που θέλουν να εξελιχθούν μέσω του αθλητισμού», γράφει χαρακτηριστικά στο προσωπικό του μήνυμα ο Σνάιντερ.

Το Ίδρυμα Κρόιφ θέλει να φτιάξει camp ποδοσφαίρου για τα προσφυγόπουλα στη Λέσβο Facebook Twitter
EPA

«Όνειρό μου, είναι να δημιουργήσουμε ένα ποδοσφαιρικό καμπ (σ.σ. Cruyff Court) κοντά στο Κέντρο υποδοχής προσφύγων, στο ελληνικό νησί της Λέσβου και σε συνεργασία με το Foundation and the Movement on the Ground Foundation του Τζόνι ντε Μολ. Ειδικά τα παιδιά των προσφύγων, χρειάζονται έναν ασφαλή χώρο για να παίζουν. Θα με βοηθήσεις; Κάνε μία δωρεά».

H σχέση του Σνάιντερ με τη Λέσβο

Τον Μάρτιο του 2001, ο 16χρονος τότε, Ουέσλι Σνάιντερ, βρέθηκε στην Λέσβο, για δύο φιλικές αναμετρήσεις της εθνικής Ολλανδίας (U17) απέναντι στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Τότε ο Σνάιντερ ανήκε στην ομάδα νέων του Άγιαξ, ενώ ένα χρόνο μετά το φιλικό, έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του Ajax.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια