Η πανδημία «εκτόξευσε» την χρήση δεδομένων και τις κλήσεις από κινητά τηλέφωνα στην Ελλάδα

Η πανδημία «εκτόξευσε» την χρήση δεδομένων και τις κλήσεις από κινητά τηλέφωνα στην Ελλάδα Facebook Twitter
0

Η πανδημία του κορωνοϊού και ο περιορισμός της κίνησης των πολιτών που εφαρμόστηκε, οδήγησε σε πρωτόγνωρη αύξηση της χρήσης δεδομένων από το κινητό μέσα στο 2020, σύμφωνα με την Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ).


Την περασμένη χρονιά σημειώθηκε αύξηση της χρήσης δεδομένων (+65,7%), που κορυφώθηκε στο 4ο τρίμηνο του 2020, ενώ τα λεπτά ομιλίας κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση της τελευταίας δεκαετίας (+5,6%). Ωστόσο τα έσοδα του κλάδου από υπηρεσίες μειώθηκαν κατά 6% σε σχέση με το 2019, κυρίως λόγω της κάθετης πτώσης της τουριστικής κίνησης.


Σύμφωνα με την ΕΕΚΤ ο κλάδος  συνέχισε να υλοποιεί το επενδυτικό του πλάνο. Οι επενδύσεις κορυφώθηκαν με τον διαγωνισμό για την απονομή φάσματος και την έλευση του 5G, «εγκαινιάζοντας και για την Ελλάδα μια νέα εποχή απεριόριστων δυνατοτήτων συνδεσιμότητας.»

Συγκεκριμένα, συνεχίστηκαν οι επενδύσεις, που έφτασαν συνολικά τα 647 εκατ. ευρώ για το 2020. Κορύφωση των επενδύσεων αυτών ήταν τα 372 εκατ. ευρώ που διέθεσαν οι πάροχοι για άδειες φάσματος για την ανάπτυξη των δικτύων 5G (ζώνες 700 MHz, 2 GHz, 3400-3800 MHz και 26 GHz).

«Η Ελλάδα είναι σήμερα μεταξύ των λίγων ευρωπαϊκών χωρών που προχώρησαν σε διαγωνισμό, άμεση αδειοδότηση και λειτουργία των δικτύων 5G, γεγονός που εντάσσει τη χώρα δυναμικά στον διεθνή “ ψηφιακό” χάρτη», σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΕΕΚΤ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ