«Η Βίκυ Σταμάτη μας απειλεί»

«Η Βίκυ Σταμάτη μας απειλεί» Facebook Twitter
2

Στην αντεπίθεση πέρασαν οι εργαζόμενοι του Δρομοκαίτειου τους οποίους ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη κατηγόρησε για «λεκτική και σωματική επίθεση και προσπάθεια εξευτελισμού» της νοσηλευόμενης πελάτισσάς του.

Σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι του ψυχιατρικού ιδρύματος αναφέρονται σε απειλές της νοσηλευόμενης εκεί ένα χρόνο Σταμάτη, σημειώνοντας ότι αυτοί είναι που δέχονται απειλές από μέρους της.

Στην ανακοίνωσή του ο ο Σύλλογος Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων ΕΣΥ Αττικής (ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. - Ε.Σ.Υ. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ).επισημαίνει τα εξής:

- «Οι δηλώσεις στο δελτίο Τύπου περί "λεκτικής και σωματικής επίθεσης και προσπάθειας εξευτελισμού από εργαζόμενους" δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

- Το νοσηλευτικό προσωπικό κατά καιρούς έχει δεχθεί από μέρους της απειλές για μηνύσεις, με αποτέλεσμα να εργάζεται υπό τον φόβο πειθαρχικών και ποινικών διώξεων.

- Από τις πρώτες ημέρες νοσηλείας η νοσηλευόμενη ζητούσε να έχει στην κατοχή και στο δωμάτιό της διάφορα απορρυπαντικά εξαιρετικά επικίνδυνα για τους νοσηλευόμενους.

- Η Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, ο θεράπων ιατρός και η ιατρική ομάδα της κλινικής είναι ενήμεροι για τα προβλήματα και τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από τη συμπεριφορά της νοσηλευόμενης.

- Το νοσηλευτικό προσωπικό θα αγωνίζεται να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε όλους τους νοσηλευόμενους ασθενείς και φυσικά δεν θα επηρεαστεί από τους άδικους και άστοχους χαρακτηρισμούς του δικηγόρου της νοσηλευόμενης».

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

LiFO ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

Ελλάδα / Μιχάλης Μαρμαρινός από Δελφούς: «Δεν υπάρχει το "εγώ" χωρίς τον συνάνθρωπο»

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου συμμετείχε μαζί με τον ομότιμο καθηγητή Κοινωνικής Ψυχιατρικής Στέλιο Στυλιανίδη και τον επικεφαλής ιατρό αποστολών στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αστροναυτών, Αδριανό Γολέμη, σε μια συζήτηση όπου στο επίκεντρο βρέθηκαν η αποδοχή, η συμπερίληψη, η ψυχική υγεία και η αξία της συνεργασίας, στο πλαίσιο του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Ακόμη κι έτσι να είναι, αυτό δεν δικαιολογεί κανενός είδους κακοποίηση, λεκτική ή/και σωματική, στον ΟΠΟΙΟ έγκλειστο είτε τον "χωνεύουμε" ως άτομα και κοινωνία είτε όχι. Δεν νομίζω, αν οι εργαζόμενοι δεν κάνουν κάτι παράνομο και καταχρηστικό να έχουν λόγο να "φοβούνται" από τις απειλές της Βίκυς Σταμάτη. Το θέμα είναι όμως (και αυτό έχει προκύψει δυστυχώς και στο παρελθόν) ότι πολλές φορές στα διάφορα ιδρύματα του κράτους, εργαζόμενοι συμπεριφερθήκαν στους έγκλειστους με απαράδεκτη, παράνομη και βάναυση συμπεριφορά και τρόπους.