Τέσσερις ύποπτοι έχουν προσαχθεί για την φωτιά στην Σταμάτα, στο πλαίσιο των ερευνών για εμπρησμό, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. 

 

Στην έκτακτη ενημέρωση από τον υφυπουργό και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, γνωστοποιήθηκε ότι το μέτωπο είναι σε ύφεση και η εικόνα στην περιοχή δείχνει να βελτιώνεται. Το μέτωπο προς την Πεντέλη είναι ασφαλές, αλλά παραμένουν πολλές διάσπαρτες εστίες. Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρίσκεται στην περιοχή για την διερεύνηση των αιτιών της, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά. 

 

Νωρίτερα η φωτιά είχε μπει μέσα στις αυλές οικιών, καίγοντας σπίτια και αυτοκίνητα στη Σταμάτα. 

 

Η κατάσταση ήταν δύσκολη και επίπονη, συνέχισε ο υφυπουργός, ενώ σημειώνοντας ότι στην επιχείρηση κατάσβεσης παίρνουν μέρος 310 πυροσβέστες, 110 οχήματα, 12 ελικόπτερα, 9 αεροπλάνα - ανάμεσά τους το Beriev-200 - και πολλοί εθελοντές και εθελοντικές οργανώσεις. 

 

Οι ανακριτικές αρχές του πυροσβεστικού σώματος ερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς. «Είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα καταλήξουν σε συμπεράσματα και βοηθούνται και από τις δυνάμεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας, παίρνοντας τον λόγο. 

 

«Είναι πολύ δύσκολες ημέρες, σας παρακαλούμε θερμά, όλους, μην επιχειρείτε φωτιές στην ύπαιθρο, οποιαδήποτε δραστηριότητα ας την σταματήσουμε αυτές τις ημέρες, διότι και τις επόμενες ημέρες, δυστυχώς οι συνθήκες θα είναι εξαιρετικά δύσκολες και ο κίνδυνος πυρκαγιάς πολύ υψηλός».