Συναγερμός σήμανε χθες σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής όπου ανήλικη διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό

 

Πρόκειται για ένα 15χρονο κορίτσι που πήγε στην κατασκήνωση στις 5 Ιουλίου και τέσσερις ημέρες αργότερα εκδήλωσε «δέκατα» πυρετού. Οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης θορυβήθηκαν και όταν μετά από 24 ώρες διαπίστωσαν πως ο πυρετός δεν πέφτει, κάλεσαν τους γονείς του παιδιού. 

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κατασκήνωσης, αμέσως οι υπεύθυνοί της επικοινώνησαν με τον ΕΟΔΥ και βάσει των συστάσεων του ΕΟΔΥ, «απομονώσαμε τα παιδιά που βρίσκονταν στο ίδιο σπιτάκι».

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αργά χθες το βράδυ μας γνωστοποιήθηκε από το νοσοκομείο της Βέροιας ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα covid-19 σε 15χρονο παιδί που φιλοξενήθηκε στην κατασκήνωσή μας το διάστημα.

 

Αμέσως επικοινωνήσαμε με τον ΕΟΔΥ και σύμφωνα με τις συστάσεις του απομονώσαμε τα παιδιά που βρισκόντουσαν στο ίδιο σπιτάκι. Κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς τους απομακρύνθηκαν προληπτικά από τον χώρο της κατασκήνωσης.

 

Το παιδί ήρθε στην κατασκήνωσή μας στις 5 Ιουλίου. Στις 9 Ιουλίου ανέβασε δέκατα και μεταφέρθηκε στο ιατρείο μας σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

 

Παρακολουθήθηκε για 24 ώρες, ενημερώθηκαν οι γονείς του και στις 10 Ιουλίου απομακρύνθηκε από την κατασκήνωση ώστε να προβεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

 

Άμεσα εφαρμόστηκαν όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των κατασκηνωτών και του προσωπικού μας.

 

Θησαυρός της κατασκήνωσης είναι οι άνθρωποι και τα παιδιά της. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη. Ευχόμαστε να την επιστρέψουμε με χαμόγελα και ένα αξέχαστο καλοκαίρι.»

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr