H Frontex προειδοποιεί για τις προσφυγικές ροές από την Τουρκία - Κατά 17% αυξήθηκαν οι πρόσφυγες που έφτασαν στην Ελλάδα

H Frontex προειδοποιεί για τις προσφυγικές ροές από την Τουρκία - Κατά 17% αυξήθηκαν οι πρόσφυγες που έφτασαν στην Ελλάδα Facebook Twitter
1

Για σημαντική αύξηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία προς την Ελλάδα κάνει λόγο ο πρόεδρος της Frontex Φαμπρίς Λετζερί.

Το ζήτημα έχει απασχολήσει αρκετά και την Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες καθώς περισσότεροι ήταν οι πρόσφυγες που έφτασαν στη χώρα μας από την Τουρκία μέσω Έβρου παρά δια θαλάσσης σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, o επικεφαλής της Frontex Φαμπρίς Λετζερί κάνει λόγο για σημαντική αύξηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ρευμάτων από την Τουρκία.

Σε δηλώσεις του προς τη Bild ο γάλλος επικεφαλής της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής επισημαίνει ότι τις τελευταίες τέσσερις με πέντε εβδομάδες έχει αυξηθεί κατά 17% ο αριθμός των νεοαφιχθέντων από την Τουρκία προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά νησιά.

Ο λόγος, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η σημαντική αύξηση του αριθμού των προσφύγων και μεταναστών από το Ιράν, το Ιράκ και τη Συρία που καταφθάνουν τις τελευταίες εβδομάδες στην Τουρκία.

Ο Φαμπρίς Λετζερί προτείνει την περαιτέρω ενίσχυση της υπηρεσίας του αλλά και πιο δραστικές απελάσεις. Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο εκτελείται σήμερα μόλις το 40% των αποφάσεων επαναπροώθησης και αυτό είναι λίγο, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Πλέον έχουμε τα εξωτερικά σύνορα υπό έλεγχο», λέει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Frontex. O ίδιος εκτιμά ωστόσο ότι οι μεταναστευτικές ροές θα συνεχιστούν. Πολλοί άνθρωποι στην Εγγύς και Μέση Ανατολή αναζητούν προστασία ενώ στην Αφρική πολλοί οικονομικοί μετανάστες αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο Παύλος τα κατάφερε» - Πέντε χρόνια από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Ελλάδα / «Ο Παύλος τα κατάφερε» - Πέντε χρόνια από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Στις 7 Οκτωβρίου 2020 η ελληνική Δικαιοσύνη καταδίκασε το τότε πολιτικό κόμμα «Χρυσή Αυγή», ως εγκληματική οργάνωση, ενώ ορισμένα ηγετικά της στελέχη κρίθηκαν ένοχα και για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
LIFO NEWSROOM
ΠΑΝΟΣ ΡΟΥΤΣΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΕΚΤΑΦΗ

Ελλάδα / Πάνος Ρούτσι: Η επίσημη θέση της οικογένειας για την άδεια εκταφής του Ντενίς

Η οικογένεια Ρούτσι εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει γνωστή την αποστασιοποίησή της, ενημερώνοντας παράλληλα ότι η προγραμματισμένη και χωρίς άδεια εκταφή θα πραγματοποιηθεί
LIFO NEWSROOM
ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΜΠΙΝΓΚ

Ελλάδα / Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: «Έχετε μέρος να μείνω;» – Οι τελευταίες λέξεις του δράστη που παραμένει άφαντος

Ο δράστης της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα παραμένει άφαντος - Οι μαρτυρίες, τα σενάρια και οι λεπτομέρειες του φονικού που συγκλόνισε τη Μεσσηνία
LIFO NEWSROOM
Πένυ Σκάρου: «Βιάστηκα πριν από τρία χρόνια από έναν άνθρωπο 70 χρονών και έμεινα έγκυος»

Ελλάδα / Πένυ Σκάρου: «Βιάστηκα πριν από τρία χρόνια από έναν άνθρωπο 70 χρονών και έμεινα έγκυος»

«Έκανα την καταγγελία για τον συγκεκριμένο άνθρωπο γιατί θεωρώ ότι το έχει ξανακάνει» - Η συγκλονιστική εξομολόγηση της τραγουδίστριας και πρωταθλήτριας του Παναθηναϊκού ΑμεΑ στη ξιφασκία με σπάθη
LIFO NEWSROOM