Γρηγόρης Δημητριάδης: Το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε κατά πλειοψηφία τις αγωγές του στα ΜΜΕ

Γρηγόρης Δημητριάδης: Το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε κατά πλειοψηφία την αγωγή του για τις υποκλοπές Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Απορρίφθηκε η αγωγή του Γρηγόρη Δημητριάδη σχετικά με δημοσιεύματα για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Κατά πλειοψηφία, το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε στην αγωγή που είχε καταθέσει ο πρώην διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, κατά της «Εφημερίδας των Συντακτών», των Reporters United και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Το δικαστήριο, έκρινε ότι οι συντάκτες των δημοσιευμάτων κινήθηκαν με γνώμονα το δικαιολογημένο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον και δεν εντοπίζεται κακοπροαίρετη διάθεση προς το πρόσωπο του Γρηγόρη Δημητριάδη.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, το δικαστήριο έκρινε ότι «ο κ. Δημητριάδης είχε δημόσιο αξίωμα, ήταν αμιγώς πολιτική η θέση που κατείχε και μάλιστα δεν ήταν αιρετή και αυτά που έγραψαν τα συγκεκριμένα έντυπα και οι δημοσιογράφοι δεν είχαν σκοπό να θίξουν τη τιμή και την υπόληψή του αλλά είχαν σχέση με το δικαιολογημένο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, το οποίο και αίρει τον άδικο χαρακτήρα της δυσφήμισης».

Όσο για τις αναφορές σχετικά με την εμπλοκή του Γρηγόρη Δημητριάδη με εταιρίες που οι ίδιες εμπλέκονταν με το κακόβουλο λογισμικό Predator, οι δικαστές σημειώνουν πως «γίνεται μία αναλυτική περιγραφή αληθών επιχειρηματικών μεταβιβάσεων, στη βάση της δημοσιογραφικής έρευνας για τη λειτουργία του λογισμικού Predator στην Ελλάδα».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

First Intake: Σε λειτουργία η νέα ψηφιακή πλατφόρμα για ραντεβού σε δομές ψυχικής υγείας

Ελλάδα / First Intake: Σε λειτουργία η νέα ψηφιακή πλατφόρμα για ραντεβού σε δομές ψυχικής υγείας

Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν και η ψηφιοποίηση του πρώτου αιτήματος έχει στόχο την βελτίωση της προσβασιμότητας και της αποτελεσματικότητας στην παροχή φροντίδας ψυχικής υγείας
LIFO NEWSROOM