Μετά από 3,5 χρόνια λειτουργίας, 280 αναφορές και 27.600 followers κοινωνικών δικτύων, το GoldenDawnWatch χρειάζεται έμπρακτα τη βοήθειά μας.

 

Το Παρατηρητήριο έχει στο ενεργητικό του 3,289 σελίδες πρακτικών, 3.205 αναρτήσεις στο facebook, 60.801 αναρτήσεις στο twitter και παρακολουθεί τη Δίκη της Χρυσής Αυγής από το πρώτο λεπτό.

 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη διαδικασία της δίκης της Χρυσής Αυγής, μια που μπαίνει στην τελική της ευθεία, και προκειμένου το παρατηρητήριο να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα στηρίζοντας τους εθελοντές στην πολύ σημαντική και δύσκολη δουλεία τους, απευθύνεται σε όλες και όλους εσάς, προκειμένου να συγκεντρώσει τα κονδύλια που χρειάζεται για τη λειτουργία του και το 2019».

 

Στηρίξτε το GoldenDawnWatch με μια δωρεά ή βοηθήστε να φτάσει το μήνυμα όσο πιο μακριά γίνεται ώστε να καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε το απαιτούμενο ποσό για τη συνέχιση της παρακολούθησης της #GDtrial και το 2019.

 

Το ποσό που είναι απαραίτητο να συγκεντρωθεί στο GoGetFunding είναι 30.000 ευρώ. 

 

Η δίκη

 

Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τον Σεπτέμβριο του 2013, η διερεύνηση μίας σειράς υποθέσεων ρατσιστικών και φασιστικών εγκλημάτων, οδήγησε σε ένα βαρύ κατηγορητήριο για 68 κατηγορούμενους, «ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής καθώς και πυρηνάρχες και μέλη τοπικών οργανώσεων του κόμματος, ο οποίοι κατηγορούνται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και συμμετοχή σε πλήθος αξιόποινων πράξεων», όπως σημειώνει το Παρατηρητήριο.

 

Παράλληλα στο κατηγορητήριο έχουν συσχετιστεί δεκάδες υποθέσεις επιθέσεων από μέλη της Χρυσής Αυγής σε μετανάστες, αριστερές, αντιεξουσιαστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες και άτομα.

 

Το Παρατηρητήριο


Το Goldendawnwatch από το πρώτο λεπτό της διαδικασίας βρίσκεται στις αίθουσες που διεξάγεται η δίκη και τα τελευταία 3,5 χρόνια μεταδίδει ζωντανά και ανελλιπώς όλα όσα λέγονται και γίνονται σε κάθε δικάσιμο.

 

Το Παρατηρητήριο για τη Δίκη της Χρυσής Αυγής δημιουργήθηκε στις αρχές του 2013 ως μια πρωτοβουλία παρακολούθησης της διαδικασίας, από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Παρατηρητήριο για τον Φασιστικό και Ρατσιστικό Λόγο της ΕΣΗΕΑ, τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας Πειραιά και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων ενώ υποστηρίζεται από πλήθος φορέων και συλλογικοτήτων.