Γλυκά Νερά: Ο Αναγνωστόπουλος θα επικαλεστεί το ελαφρυντικό «ψυχικής οδύνης»

Γλυκά Νερά: Ο Αναγνωστόπουλος θα επικαλεστεί το ελαφρυντικό «ψυχικής οδύνης» Facebook Twitter
0

Για την υπερασπιστική γραμμή του καθ' ομολογίαν γυναικοκτόνου, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου μίλησε ο δικηγόρος του, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Όπως εξήγησε ο νομικός μιλώντας στον ΑΝΤ1, δε θα ζητηθούν από μέρος του ελαφρυντικά ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος καθώς «ο εντολέας μου το έχει αποκλείσει, αλλά και εγώ δε θα το ζητούσα».

Σε ό,τι αφορά τα ελαφρυντικά που θα ζητήσει ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος, δεδομένης της καταδικαστικής απόφασης, θα ζητηθεί ελαφρυντικό για «ψυχική οδύνη» και αφετέρου «τα ελαφρυντικά που θα ζητήσουμε είναι ο σύννομος βίος πριν την πράξη και μόνο σε αυτό το επίπεδο, και τίποτε άλλο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ενδεχόμενο αναγνώρισης αυτών των ελαφρυντικών, «σπάνε» τα ισόβια.

Τέλος, μετά από σχετικό ερώτημα, ο δικηγόρος απάντησε πως, «οι μεταγενέστερες πράξεις δε συμπεριλαμβάνονται» στην εξέταση της ποινής. Δηλαδή, σύμφωνα με τον ίδιο, ο σκύλος, η τοποθέτηση του μωρού στη νεκρή μητέρα του και η σκηνοθεσία που ακολούθησε δεν αφορούν στην ποινή για το έγκλημα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φιλόλογος Λιάνα Κόκκινου που στήριξε τον Ιρανό μαθητή που αρίστευσε, μιλά στη LIFO

Ελλάδα / Η φιλόλογος Λιάνα Κόκκινου που στήριξε τον Ιρανό μαθητή, μιλά στη LIFO

Η συντονίστρια του προγράμματος «Άμεση Ανακούφιση Προσφύγων και Μεταναστών» των Παιδικών Χωριών SOS στη Λέσβο, μιλά για την επιτυχία του 18χρονου παιδιού αλλά και για τι θα πρέπει να κάνει πλέον η πολιτεία

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ