Γκάγκα: «Μπορεί να συζητηθεί» το τεστ για τους ανεμβολίαστους στα σούπερ μάρκετ

Γκάγκα: «Μπορεί να συζητηθεί» το τεστ για τους ανεμβολίαστους στα σούπερ μάρκετ Facebook Twitter
0

Ανοιχτό ενδεχόμενο να αυστηροποιηθούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό άφησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα σε ερώτηση για τους περιορισμούς που επιβάλλονται σε χώρες της Ευρώπης και αφορούν κυρίως ανεμβολίαστους πολίτες.

«Σε όλα τα κράτη υπάρχει αύξηση στα κρούσματα και στους θανάτους. Μπορεί και εδώ να αυστηροποιηθούν τα μέτρα. Εμείς λέμε ότι πρέπει να έχει τεστ για να μην κολλήσει κάποιος άλλος, ενώ η Γερμανία και η Αυστρία λένε ότι ούτε ο ίδιος ο πολίτης πρέπει να "εκτεθεί" κατά κανέναν τρόπο», είπε χαρακτηριστικά. 

Έτσι, στο πλαίσιο αυτό ξεκαθάρισε ότι «οι προτάσεις συζητιούνται συνεχώς από την επιτροπή. Υπάρχει επιτήρηση καθημερινά. Αν χρειαστεί να ληφθούν και άλλα μέτρα, θα ληφθούν».

Παράλληλα, αναφερόμενη στην πιθανότητα να επιτρέπεται η είσοδος στους ανεμβολίαστους στα σούπερ μάρκετ μόνο με την επίδειξη αρνητικού τεστ, η κα Γκάγκα είπε ότι αυτό πρέπει να συζητηθεί από την επιτροπή, ωστόσο εξέφρασε την προσωπική της άποψη. 

«Με την έννοια να μην κινδυνεύουν οι υπόλοιποι που είναι εμβολιασμένοι και ο ίδιος από άλλους που είναι ανεμβολίαστοι, είναι κάτι που μπορεί να συζητηθεί. Γενικά όμως μέχρι τώρα δεν είχαμε ιδιαίτερα θέματα στα σούπερ μάρκετ, διότι τηρείται η χρήση της μάσκας και τα μέτρα και δεν είχαμε πολύ έντονο συνωστισμό» είπε. 

Σε ό,τι αφορά την πίεση στο σύστημα υγείας η αναπληρώτρια υπουργός εκτίμησε ότι «πιθανότατα θα αυξηθούν οι ανάγκες για διασωληνωμένους τις επόμενες μέρες, καθώς υπάρχουν πάρα πολλοί ασθενείς και κάποιοι θα χρειαστούν μονάδα».

Στο μεταξύ, η κα Γκάγκα κλήθηκε να σχολιάσει πληροφορίες των τελευταίων ημερών που έκαναν λόγο για θανάτους ασθενών που ήταν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες αλλά και ελλείψεις σε οξυγόνο. 

«Γενικά όχι [αν συμβαίνουν θάνατοι ασθενών εκτός ΜΕΘ] αυτό είναι ένα φαινόμενο που μπορεί να παρατηρηθεί κάθε χειμώνα δεν είναι περισσότερο τώρα στην πανδημία» ισχυρίστηκε. 

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει έλλειψη σε κανένα νοσοκομείο για οξυγόνο, τα δίκτυα έχουν φτιαχτεί στα περισσότερα νοσοκομεία ήδη από πέρσι [...] Πάντα κάθε χειμώνα υπάρχουν ασθενείς που διασωληνωνονται και κρατούνται στις κλινικές μέχρι να μεταφερθούν στη μονάδα αυτό γίνεται και τώρα». 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ