Γκάγκα για παιδικά πάρτι: Καλό είναι να μην μαζεύονται 30 παιδιά χωρίς μέτρα - «Μονοψήφια νούμερα»

Γκάγκα για παιδικά πάρτι: Καλό είναι να μην μαζεύονται πολλά παιδιά χωρίς μέτρα - «Μονοψήφια νούμερα» Facebook Twitter
0

Στην συζήτηση που έχει «φουντώσει» στα social media για τα παιδικά πάρτι, αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. 

«Και βέβαια θέλουμε τα παιδιά να είναι κοινωνικοποιημένα, ανοίξαμε τα σχολεία και θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό, ανοίξαμε όμως τα σχολεία με μέτρα και προσπαθούμε να κάνουμε επιδημιολογική επιτήρηση. Άρα είναι καλό τα παιδιά όταν μαζεύονται μεταξύ τους στα σπίτια, να κρατάμε τον αριθμό σε μικρά, μονοψήφια νούμερα. Να μην μαζεύουμε 30 παιδιά χωρίς μέτρα να παίξουν γιατί είναι παράγοντας διασποράς μεγάλης. Τα μικρά παιδιά δεν είναι εμβολιασμένα και άρα είναι σημαντικός λόγος για την ασφάλειά τους να μην μαζεύουμε πάρα πολύ μεγάλο αριθμό παιδιών στα σπίτια.»

Από την πλευρά της, η Δρ. Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας ανέφερε ότι το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων που είναι παιδιά 4 έως 18 ετών είναι στο 28%. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στα παιδιά σχολικής ηλικίας μειώθηκε σημαντικά τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο. Τα κρούσματα μειώθηκαν και στους εφήβους άνω των 15 ετών, ενδεχομένως και λόγω της έναρξης του εμβολιασμού που αγγίζει το 33%. 

Η κ. Παπαευαγγέλου είπε πως η πορεία της πανδημίας στην επικράτεια είναι σταθερή, σημειώνοντας όμως ότι η μετάδοση αυξάνεται σε κλειστούς χώρους, εφιστώντας την προσοχή όλων. Εξήγησε ότι ο συγχρωτισμός σε ένα περιβάλλον μόνο εμβολιασμένων ο κίνδυνος μετάδοσης είναι μικρός. Ωστόσο είπε ότι η πανδημία δεν τέλειωσε, «δεν πετάμε τις μάσκες και δεν εφησυχάζουμε», τόνισε.

«Αξιοσημείωτο είναι ότι την πρώτη εβδομάδα της σχολικής χρονιάς σχεδόν 1 στα 3 παιδιά διαγνώστηκε λόγω συμπτωμάτων (σ.σ από όσα διαγνώστηκαν). Τώρα, οχτώ στα δέκα διαγιγνώσκονται έγκαιρα, πριν αναπτύξουν συμπτώματα, χάρη στα σελφ τεστ. 

Αύξηση των κρουσμάτων παρατηρήθηκε σε μεγαλύτερης ηλικίας άτομα, σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Στην Αττική με σταθερό φορτίο, μικρή αύξηση παρατηρείται στο νότιο, βόρειο και κεντρικό τομέα των Αθηνών. Η Λάρισα και η Θεσσαλονίκη παρουσιάζουν προβλήματα με υπερδιπλάσιο μέσο όρο. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών μειώνεται και στο 90% είναι ανεμβολίαστοι. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ