Γκάγκα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Γκάγκα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί Facebook Twitter
Φωτ: EUROKINISSI
0

Στο θέμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, σημειώνοντας πως η σχετική απόφαση θα παρθεί μετά την εισήγηση της επιτροπής των επιστημόνων.

Όπως εξήγησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 της ΕΡΤ, επειδή τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλάζουν, θα συζητηθεί και στην επιτροπή και εν συνεχεία στην κυβέρνηση αν θα αρθεί η αναστολή εργασίας για τους υγειονομικούς.

Επιπλέον τόνισε, ότι όταν έγινε το μέτρο, έγινε κυρίως για την προστασία των ίδιων των υγειονομικών, καθώς πολλοί είχαν χάσει την ζωή τους.

«Εγώ ήμουν στο νοσοκομείο τότε και δούλευα και είχα πάει σε νοσοκομεία, όπως στην βόρειο Ελλάδα όπου είχαν χάσει ανθρώπους, χάσαμε γιατρούς και νοσηλευτές. Άρα η πολιτεία νομίζω δικαίως είπε ότι δεν πρέπει οι άνθρωποι αυτοί να εκτίθενται. Δηλαδή ως πολιτεία, δεν μπορώ να στείλω ανθρώπους οι οποίοι δεν είναι προστατευμένοι σε ένα περιβάλλον υψηλού κινδύνου από την στιγμή που υπάρχει προστασία, υπάρχει εμβόλιο. Και βέβαια είναι προστασία και για την δημόσια υγεία, αλλά είναι κυρίως για τους ίδιους. Τα επιδημιολογικά δεδομένα τώρα αλλάζουν και νομίζω ότι περιμένουμε μια εισήγηση από την επιτροπή για να συζητήσουμε αν είναι την αλλαγή των δεδομένων, όπως αλλάζει και ο τρόπος που νοσηλεύονται οι ασθενείς», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τις αλλαγές στις νοσηλείες ασθενών με covid, εξήγησε ότι μέχρι τώρα όσοι ασθενείς μπαίνουν στο νοσοκομείο είτε με έμφραγμα ή με κάταγμα ή με οτιδήποτε, κάνουν τεστ για κορωνοϊό και αν είναι θετικοί, μπαίνουν στο τμήμα covid.

«Από δω και πέρα αυτό αλλάζει, δεν μπαίνει σε τμήμα covid, μπαίνει σε όποια κλινική χρειάζεται για την κατάσταση της υγείας του και νοσηλεύεται μεμονωμένος μεν αλλά στην κλινική που χρειάζεται να μπει. Άρα παύουμε να έχουμε αυτά τα τεράστια τμήματα covid που σε αυτή την φάση δεν νοσηλεύονται ασθενείς επειδή έχουν προβλήματα υγείας από covid αλλά έχουν προβλήματα υγείας με covid», ανέφερε.

Τέλος, σε ερώτηση για το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους, η Μίνα Γκάγκα επανέλαβε ότι διαγράφεται και ότι εδώ και πολύ καιρό ώρα δεν υπάρχουν ενεργά πρόστιμα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ