ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Για παράνομη είσοδο στην Τουρκία θα δικαστούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Για παράνομη είσοδο στην Τουρκία θα δικαστούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Facebook Twitter
EUROKINISSI
3

Για παράνομη είσοδο στην Τουρκία θα δικαστούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν την Πέμπτη από Τούρκους στον Έβρο, επειδή σύμφωνα με το ΓΕΣ φέρεται να πέρασαν σε τουρκικό έδαφος λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ είπε πως πρόκειται για «τυπικό θέμα».

Συγκεκριμένα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται «σε συνεννόηση με τις τουρκικές αρχές για την άμεση διευθέτηση του ζητήματος».

«Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ. κ. Αποστολάκης είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία σε καλό κλίμα με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Άκαρ. Οι νομικές τυπικές διαδικασίες στην Τουρκία θα κινηθούν άμεσα και αναμένουμε τη σύντομη επιστροφή των δύο Ελλήνων στη χώρα μας», ανέφερε.

Ακόμη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημειώσε πως «το χθεσινό περιστατικό προέκυψε από ένα λάθος. Αυτό το οποίο έγινε ήταν ότι, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών στην περιοχή, οι δύο Έλληνες αξιωματικοί βγήκαν από το δρομολόγιό τους και βρέθηκαν, από λάθος, σε τουρκικό έδαφος».

«Ακολούθησε η σύλληψή τους από τις τουρκικές αρχές και από εκεί και πέρα, οι νομικές διαδικασίες οι οποίες προβλέπονται -είναι απολύτως τυπικό το όλο θέμα- αφορούν μία δίκη για παράνομη είσοδο στη χώρα, η οποία θα ολοκληρωθεί και αναμένουμε άμεσα την επιστροφή των δύο Ελλήνων αξιωματικών στην Ελλάδα», συμπλήρωσε.

Ελλάδα
3

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ