«Σκοπός του υπουργείου Ανάπτυξης και δικός μου είναι μέσα στην επόμενη εβδομάδα να βγάλω ένα δελτίο τύπου που να απαντώ για όλα», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στο άνοιγμα των δραστηριοτήτων που παραμένουν κλειστές.

  

Διευκρίνισε ότι αυτό αφορά στο πότε θα μπει η μουσική, πότε θα επιτραπούν περισσότερα άτομα σε εκδηλώσεις, πότε θα αυξηθεί η πληρότητα στα εστιατόρια.

 

Αν όλοι εμβολιαζόταν αύριο, μεθαύριο θα άνοιγαν τα πάντα, διευκρίνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

 

Σχετικά με τα φροντιστήρια εκτίμησε ότι μετά από συζήτηση με την επιτροπή των ειδικών, θα δοθεί αυτή την εβδομάδα το πράσινο φως να ανοίξουν.

 

Σχολές χορού ανοίγουν στις 15 Ιουνίου, όπως επανέλαβε. Έκανε επίσης γνωστό ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακακη για να δοθεί χρηματοδότηση στις σχολές χορού αλλά και στα γυμναστήρια, καθώς θα αργήσουν να λάβουν χρήματα από τους πελάτες τους, λόγω των συνδρομών που έχουν παγώσει.

 

Ωστόσο τόνισε ότι είναι νωρίς να γίνουν ανακοινώσεις και πιθανόν την ερχόμενη εβδομάδα να μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

 

Παράλληλα, τόνισε πως «Με πολύ μεγάλη στενοχώρια και ανησυχία διαπιστώνω ότι υπάρχει μία μικρή κάμψη στους εμβολιασμούς», επισημαίνοντας ότι έκλεισε το το εμβολιαστικό κέντρο Σάμου, λόγω της χαμηλής εμβολιαστικής κίνησης.

 

Επισήμανε δε, ότι αυτό θα βλάψει όλον τον κύκλο της οικονομίας του νησιού. Η Κύθνος από την άλλη, αναδεικνύεται σε ασφαλέστερος τουριστικός προορισμός, μέχρι στιγμής, με ένα ποσοστό εμβολιασμού που ξεπερνά το 90%.

 

Σχολιάζοντας τη χθεσινή δήλωση Χρυσοχοϊδη ότι 117 σκληροί κακοποιοί κυκλοφορούν ελεύθεροι λόγω του νόμου, ο  υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε ότι ο νόμος έχει αλλάξει προς το αυστηρότερο, αλλά ο καινούριος νόμος ισχύει για όσους καταδικάζονται με το νέο νόμο και δεν έχει αναδρομική ισχύ.

 

Τέλος, ο υπουργός τόνισε ότι το συνέδριο της ΝΔ που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός για τα μέσα του ερχόμενου Δεκεμβρίου, είναι προγραμματισμένο συνέδριο, ενώ επισήμανε πως ο ανασχηματισμός δεν άφορα κανέναν παρά μόνο τους υπουργούς, ο κόσμος έχει πολύ πιο σοβαρά προβλήματα.

 

Επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.