Γεωργία Μπίκα: «Δεν αποδείχθηκε ομαδικός βιασμός στην ανάκριση. Η υπόθεση στον εισαγγελέα» λέει ο δικηγόρος της

Γεωργία Μπίκα: «Δεν προκύπτει ομαδικός βιασμός» λέει η ανακρίτρια - Τα επόμενα βήματα στην υπόθεση Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της κύριας ανάκρισης για την υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας που κατήγγειλε το βιασμό της σε πολυτελή σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με την ολοκλήρωση της έρευνας της 5ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, δεν στοιχειοθετείται ομαδικός βιασμός, όπως αναφέρει το Mega.

Η 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσε την έρευνά της για την υπόθεση βιασμού, μετά και την κατάθεση του καθηγητή τοξικολογίας του ΑΠΘ, ο οποίος ορίστηκε πραγματογνώμονας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, έδωσε διευκρινίσεις για το περιεχόμενο των εργαστηριακών εξετάσεων που διενεργήθηκαν τόσο στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, όσο και στο εξειδικευμένο εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Βέρνης.

Υπενθυμίζεται πως οι συγκεκριμένες εξετάσεις, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, φέρεται πως έδειξαν αρνητικό δείγμα σε ναρκωτικές ουσίες που θα μπορούσαν να κάμψουν τις αντιστάσεις της 24χρονης, ενώ ελάχιστη ήταν η ποσότητα αλκοόλ που εντοπίστηκε στο δείγμα ούρων της Γεωργίας Μπίκα.


Τι περιλήφθηκε στη δικογραφία

Στην ίδια δικογραφία περιλήφθηκε επίσης έκθεση παρατηρήσεων επί του πορίσματος, την οποία συνέταξε τεχνικός σύμβουλος για λογαριασμό της 24χρονης. Σημειώνεται ότι, αν και ο δικηγόρος της 24χρονης είχε δηλώσει πως θα ζητηθεί εξέταση DNA τρίχας από τα μαλλιά της, το αίτημα αυτό δεν υποβλήθηκε.

Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση κατηγορείται ένας 27χρονος σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση της παθούσας και μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ωστόσο, ο ίδιος αρνείται την κατηγορία.

Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης θα αποφασίσουν, μετά την πρόταση του εισαγγελέα, για την παραπομπή της υπόθεσης στο ακροατήριο.

Τα επόμενα βήματα

«Δεν αποδείχθηκε ομαδικός βιασμός στην ανάκριση. Η ανάκριση κλείνει και η υπόθεση πάει στον εισαγγελέα προκειμένου να αποφασιστεί η ποινή που θα επιβληθεί» ανέφερε ο δικηγόρος της Γεωργίας Μπίκα,  Θανάσης Ζιώγας, σχολιάζοντας τις εξελίξεις.

«Αυτό που προβλέπει ο νόμος είναι ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα αποφασίσει αν ο φάκελος θα πάει στο ακροατήριο ή θα μπει στο αρχείο η υπόθεση. Τα αιτήματα για εξέταση τρίχας και περαιτέρω διερεύνησης του DNA απορρίφθηκαν από την ανάκριση. Κατά την άποψή μας θα πάει στο ακροατήριο όχι ως ομαδικός βιασμός αλλά ως βιασμός ενός κατηγορουμένου, από έναν κατηγορούμενο», είπε, μιλώντας στον Alpha.

«Η ψυχολογία της Γεωργίας αυτή τη στιγμή είναι αυτή που θα μπορούσε να έχει κάποιος στη θέση της Γεωργίας που το πρόβλημά της συνεχίζεται, δεν επιλύεται. Θα επιλυθεί όταν βγει η οριστική απόφαση. Έχει υποστεί έναν ομαδικό βιασμό κατά την άποψή της. Η ψυχολογία δεν είναι η καλύτερη. Ισχυρίζεται ότι υπέστη έναν ομαδικό βιασμό, αυτό αποδεικνύουν τα ευρήματα πάνω στο σώμα της. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο. Είναι λογικό δηλαδή να μην ταυτίζονται οι απόψεις όλων», είπε χαρακτηριστικά και μεταξύ άλλων ο δικηγόρος της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ