«Φρούτα και λαχανικά σε αναμονή»: Η πρωτότυπη ιδέα ενός μανάβη στη Θεσσαλονίκη

«Φρούτα και λαχανικά σε αναμονή»: Η πρωτότυπη ιδέα ενός μανάβη στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
«Φρούτα και λαχανικά σε αναμονή» από ένα μανάβη στη Θεσσαλονίκη, που προσφέρει τα «άσχημα» προϊόντα σε όσους τα έχουν ανάγκη. Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Ο Νίκος Σταματίου, ιδιοκτήτης οπωροπωλείου στη Θεσσαλονίκη, έχει μια καθημερινή συνήθεια, που ακολουθεί πιστά τα τελευταία χρόνια: κάθε πρωί ξεχωρίζει τα «άσχημα» φρούτα και λαχανικά, τα τοποθετεί σε μια σακούλα και την αφήνει απέναντι από το κατάστημα του, πάνω σε ένα παγκάκι.

Στόχος του να βοηθήσει να γεμίσουν το τραπέζι τους, αξιοπρεπείς συμπολίτες του, που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

«Κάνω απλά αυτό που νιώθω. Είναι πάρα πολύ άσχημο να βλέπεις ανθρώπους να ανοίγουν τον κάδο και να παίρνουν πράγματα από τα σκουπίδια. Έχω δει ακόμα και καλοντυμένους με κουστούμι, αξιοπρεπείς και μεγάλης ηλικίας. Δεν ένιωθα καλά να τα δίνω στους ίδιους και έτσι σκέφτηκα να τα αφήνω στο παγκάκι και να τα παίρνουν μόνοι τους», εξηγεί. 

«Φρούτα και λαχανικά σε αναμονή»: Η πρωτότυπη ιδέα ενός μανάβη στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
«Μια ματιά και ένα χαμόγελο ευχαρίστησης είναι η ανταμοιβή μου», λέει ο Νίκος Σταματίου. Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι περισσότεροι, όπως λέει, είναι άνθρωποι που γνωρίζει και ζουν στην περιοχή. Η σχέση μεταξύ τους δυναμώνει καθημερινά και αποτυπώνεται σε μια ματιά, σε ένα χαμόγελο ευχαρίστησης.

«Είναι αυτές οι στιγμές, όταν παίρνουν τη σακούλα, άλλες φορές με κοιτάνε και χαμογελάνε, άλλες μου κλείνουν το μάτι και αρκετές φορές δεν βλέπω καν ποιος τα παίρνει. Απλά κοιτάζω στο σημείο οπού τα αφήνω και λείπουν. Είναι μεγάλη η ηθική ικανοποίηση που νιώθω, δεν θέλω τίποτα άλλο», σημειώνει.

«Αρχικά, όταν τους έβλεπα στους κάδους, τους πήγαινα εγώ τη σακούλα με τα λαχανικά, έβλεπα όμως ότι ντρεπόντουσαν και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να τους φέρνω σε δύσκολη θέση», επισημαίνει ο ιδιοκτήτης του οπωροπωλείου στη Βασιλέως Ηρακλείου.

«Φρούτα και λαχανικά σε αναμονή»: Η πρωτότυπη ιδέα ενός μανάβη στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
«Αρχικά, όταν τους έβλεπα στους κάδους, τους πήγαινα εγώ τη σακούλα με τα λαχανικά, έβλεπα όμως ότι ντρεπόντουσαν και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να τους φέρνω σε δύσκολη θέση», σημειώνει ο Νίκος Σταματίου.

Και συνεχίζει: «Έτσι αποφάσισα να βάζω σε σακούλες καθημερινά, μπανάνες, ντομάτες, αγγούρια, πεπόνια, μήλα, ότι έχω φρούτα και λαχανικά που δεν μου αρέσουν στην όψη και να τις αφήνω απέναντι στο παγκάκι. Αυτοί που πρέπει, το γνωρίζουν πλέον και έρχονται να τα πάρουν».

«Το τελευταίο διάστημα, ευτυχώς φαίνεται ότι είναι καλύτερα τα πράγματα», αναφέρειο κ. Σταματίου και διευκρινίζει ότι, «όποια προϊόντα δεν θέλω να τα τοποθετήσω στη βιτρίνα μου, δε σημαίνει ότι δεν είναι και καλά, δεν είναι χαλασμένα, απλά εξωτερικά δεν είναι πολύ όμορφα και αντί να τα πετάω, τα προσφέρω σε αυτούς που πραγματικά τα έχουν ανάγκη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Φυλάκιση τεσσάρων ετών για Βίκυ Σταμάτη και Νίκο Ζήγρα

Ελλάδα / Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Φυλάκιση 4 ετών για Βίκυ Σταμάτη και Νίκο Ζήγρα- Για το «χρυσό ασφαλιστήριο»

Η κατηγορία αφορά νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που τους αποδίδεται για ασφαλιστήριο συμβόλαιο ελβετικής εταιρείας που είχε συνάψει τον Δεκέμβριο του 1998 ο Άκης Τσοχατζόπουλος
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ