Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία ενόψει της αυριανής απόφασης του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή, ενώ πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες συσκέψεις.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛ.ΑΣ, περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί θα συμμετέχουν στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τα οποία θα εφαρμοστούν στην ευρύτερη περιοχή του Εφετείου Αθηνών, ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

 

Σημειώνεται, ότι πάνω από την περιοχή θα πετούν συνεχώς ελικόπτερο καθώς και drone της ΕΛ.ΑΣ, τα οποία θα δίνουν την εικόνα της κατάστασης που θα επικρατεί στο Κέντρο Επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, αστυνομικοί θα βρίσκονται σε ταράτσες παρακείμενων κτιρίων και θα παρατηρούν ό,τι συμβαίνει στον ευρύτερο χώρο.

 

«Φρούριο» το εφετείο για την δίκη της Χρυσής Αυγής - Αστυνομικοί σε ταράτσες, drones γύρω από το κτίριο
EUROKINISSI

 

Επίσης, θα αποκλειστεί μεγάλο τμήμα της λεωφόρου Αλεξάνδρας, ενώ πρόκειται να απαγορευτεί η στάση και στάθμευση οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή του Εφετείου.

 

Όπως αναφέρει το newpost, στον σχεδιασμό περιλαμβάνονται στελέχη της ΕΥΠ, της αντιτρομοκρατικής και της κρατικής ασφάλειας σε πληροφοριακό επίπεδο, προκειμένου να εντοπίζουν ύποπτες ενδείξεις.

 

Από σήμερα το βράδυ μάλιστα, θα υπάρξει αυξημένη επιτήρηση κτιρίων εν δυνάμει «στόχων», όπως το Εφετείο, το Συμβούλιο της Επικρατείας, τα δικαστήρια στην Ευελπίδων, τα δικαστήρια του Πειραιά, αλλά και γραφεία της Χρυσής Αυγής.