Φωτιές στην Ηλεία: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση οικισμών

Φωτιά τώρα στην Ηλεία, στην περιοχή Παλαιοβαρβάσαινα Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Νέες φωτιές ξέσπασαν, αυτή τη φορά στην Ηλεία και ήδη δόθηκε εντολή για εκκένωση οικισμών. 

Η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Παλαιοβαρβάσαινα του δήμου Πύργου. Λίγο αργότερα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά και στην Αρχαία Ολυμπία. 

Στην πρώτη πυρκαγιά στην Ηλεία υπάρχουν δύο εστίες, σε Βαρβάσαινα και Παλαιοβαρβάσαινα, σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive. Για αυτό τον λόγο, εστάλη μήνυμα από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, με το οποίο ζητείται η προληπτική εκκένωση των οικισμών Παλαιοβαρβάσαινα, Καρούτες, Στρέφι και Σμίλα. «Οι πολίτες παρακαλούνται να απομακρυνθούν προς Αρχ. Ολυμπία» αναφέρετι στο μήνυμα του 112.

Στην περιοχή επιχειρούν 48 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Η δεύτερη φωτιά στην Ηλεία εκδηλώθηκε στην περιοχή Φαναράς, στην Αρχαία Ολυμπία, κοντά σε ξενοδοχείο. Εκεί έσπευσαν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ δόθηκε εντολή προκειμένου να συνδράμουν από αέρος ένα ελικόπτερο και τρία αεροσκάφη. 

Φωτιές στην Ηλεία: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση οικισμών Facebook Twitter
Φωτ.: ilialive.gr
Φωτιές στην Ηλεία: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση οικισμών Facebook Twitter
Φωτ.: ilialive.gr
Φωτιές στην Ηλεία: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση οικισμών Facebook Twitter
Φωτ.: ilialive.gr
Φωτιές στην Ηλεία: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση οικισμών Facebook Twitter
Φωτ.: ilialive.gr
Φωτιές στην Ηλεία: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση οικισμών Facebook Twitter
Φωτ.: ilialive.gr

Μαίνονται οι φωτιές σε Μεσσηνία και Καστοριά

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη εξακολουθεί να είναι η φωτιά που ξέσπασε το πρωί σε αγροτοδασική έκταση στη Μεσσηνία. Στο μέτωπο, το οποίο ξεκίνησε από το χωριό Γλυκορρίζι, έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις, με 30 πυροσβέστες να επιχειρούν με 10 οχήματα, ενώ έχουν σηκωθεί και έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε χθες στις δέκα παρά είκοσι το βράδυ, σε δύσβατο δασικό σημείο στην περιοχή Τριλόφου στην Καστοριά.

Στο σημείο επιχειρούν τρία οχήματα με δεκαέξι άνδρες, ενώ από το πρωί συμμετέχει με ρίψεις νερού από αέρος και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Από τη φωτιά, δεν απειλούνται ανθρώπινες ζωές, ή κατοικίες, ωστόσο η δυσκολία πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων κοντά στις εστίες της πυρκαγιάς, λόγω του δύσβατου της περιοχής, δυσχεραίνει το έργο της δασοπυρόσβεσης.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Ελλάδα / Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά σε δασική έκταση κοντά στην Ακρόπολη Σερρών – Μήνυμα από το 112 προειδοποιεί τους πολίτες να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή
LIFO NEWSROOM
Εύβοια: Παραμένει κολλημένο το φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα στα Στύρα - Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Ελλάδα / Εύβοια: Παραμένει κολλημένο το φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα στα Στύρα - Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Οι λιμενικές αρχές διερευνούν τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το σκάφος προσέκρουσε στην ξέρα ενώ άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία ρυμούλκησης και μεταφόρτωσης των οχημάτων
LIFO NEWSROOM
Λουτράκι: Δύο γυναίκες νεκρές και μία τραυματίας σε τροχαίο στη λίμνη Βουλιαγμένης

Ελλάδα / Λουτράκι: Δύο γυναίκες νεκρές και μία τραυματίας σε τροχαίο στη λίμνη Βουλιαγμένης

Το τροχαίο σημειώθηκε όταν η οδηγός του οχήματος κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να εκτραπεί της πορείας του και να ανατραπεί
LIFO NEWSROOM