Φωτιά στον Κουβαρά: Συνεχείς αναζωπυρώσεις- Η πυρκαγιά κάλυψε 12 χιλιόμετρα σε δύο ώρες

Φωτιά στον Κουβαρά: Συνεχείς αναζωπυρώσεις στη Σαρωνίδα- Η πυρκαγιά κάλυψε 12 χιλιόμετρα σε δύο ώρες Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Αναζωπυρώσεις παρατηρούνται το απόγευμα της Δευτέρας στη Σαρωνίδα, ως συνέχεια της μεγάλης φωτιάς που έχει ξεσπάσει στον Κουβαρά. Από εκεί, η φωτιά πέρασε στους οικισμούς Μελισσουργούς και Φέριζα, έκαψε σπίτια στη Σαρωνίδα και απειλεί πλέον την Ανάβυσσο και το Λαγονήσι.

Οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112 να εκκενώσουν προληπτικά τις κατοικίες τους εξαιτίας της φωτιάς. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι 6 και 7 μποφόρ που σπρώχνουν τις φλόγες προς τις κατοικημένες περιοχές και δυσχεραίνουν το έργο των εναερίων μέσων. Η πυρκαγιά από την έναρξή της εξαιτίας των ισχυρών ανέμων κάλυψε 12 χιλιόμετρα σε δύο ώρες και έγινε απειλητική προκαλώντας υλικές ζημιές, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Φωτιά στον Κουβαρά: Συνεχείς αναζωπυρώσεις- Η πυρκαγιά κάλυψε 12 χιλιόμετρα σε δύο ώρες Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi

Παράλληλα εκκενώνεται ο ιππικός όμιλος στην Ανάβυσσο και το έργο είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς τα άλογα είναι τρομοκρατημένα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Γιάννη Αρτοποιό, έχει προσαχθεί ένα άτομο για τη φωτιά στον Κουβαρά, αλλά αφέθηκε ελεύθερο. 

Φωτιά στον Κουβαρά: Συνεχείς αναζωπυρώσεις- Η πυρκαγιά κάλυψε 12 χιλιόμετρα σε δύο ώρες Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi

Ακόμη, σημειώνεται ότι διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αθηνών - Σουνίου και λεωφόρο Καλυβίων στο ρεύμα προς Σούνιο. 

Φωτιά στον Κουβαρά: Συνεχείς αναζωπυρώσεις- Η πυρκαγιά κάλυψε 12 χιλιόμετρα σε δύο ώρες Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi

Ακόμη, η κυκλοφορία διεκόπη στη λεωφόρο Αθηνών Σουνίου και λεωφόρο Σαρωνίδας στο ρεύμα προς Αθήνα, αλλά και επί της επαρχιακής οδού Κερατέας Αναβύσσου (από Κερατέα προς Ανάβυσσο). 

Φωτιά στον Κουβαρά: Συνεχείς αναζωπυρώσεις- Η πυρκαγιά κάλυψε 12 χιλιόμετρα σε δύο ώρες Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi

Ελεύθερος αφέθηκε ο ύποπτος για τη φωτιά στον Κουβαρά

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, πρόκειται για ένας 32χρονο ρουμανικής υπηκοότητας, τον οποίο είχαν υποδείξει κάτοικοι της περιοχής με το αιτιολογικό ότι εκτελούσε εργασίες. Ο 32χρονος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Λαυρίου και μετά την εξέταση του αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία που να δικαιολογούσαν την κράτηση του.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρεμιέρα σήμερα για την 24ωρη λειτουργία σε Μετρό, Τραμ και Λεωφορεία κάθε Σάββατο - Αναλυτικά τα δρομολόγια

Ελλάδα / Πρεμιέρα σήμερα για την 24ωρη λειτουργία σε Μετρό, Τραμ και Λεωφορεία κάθε Σάββατο - Αναλυτικά τα δρομολόγια

Πλέον κάθε Σάββατο, το μετρό της Αθήνας, καθώς και το τραμ θα λειτουργούν όλο το 24ωρο, ενώ προστίθενται 11 λεωφορειακές γραμμές, επιπλέον των υφιστάμενων γραμμών 24ωρης και νυχτερινής λειτουργίας
LIFO NEWSROOM
Μονή Σινά: Παραιτήθηκε κι επίσημα ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός μετά από 52 χρόνια ηγουμενίας

Ελλάδα / Μονή Σινά: Παραιτήθηκε κι επίσημα ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός μετά από 52 χρόνια ηγουμενίας

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινώσει, στις 14 Σεπτεμβρίου θα συγκληθεί Γενική Συνέλευση των μοναχών με μοναδικό θέμα την εκλογή νέου Ηγουμένου και Αρχιεπισκόπου
LIFO NEWSROOM