Φωτιά στο Λουτράκι: Διακόπηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου

Φωτιά στο Λουτράκι: Διακόπηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Διακόπηκε πριν από λίγο η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου, εξαιτίας της φωτιάς στο Λουτράκι. 

Την ίδια ώρα, η φωτιά στο Λουτράκι φαίνεται να κινείται απειλητικά προς τη νέα εθνική οδό, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας. 

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων τόσο στη νέα όσο και στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου, από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι εκείνα της Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

«Η φωτιά φαίνεται να κινείται απειλητικά προς την νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στην περιοχή των διοδίων του Καλαμακίου», δήλωσε στο ΑΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χάρης Βυτινιώτης.

Εξαιτίας των αναζωπυρώσεων, στα Ίσθμια και το Πανόραμα «το κακό συνεχίζεται και δεν θεωρούμε πως βρισκόμαστε σε μία κατάσταση ύφεσης, αλλά αυτό που καταγράφεται είναι μία επαναλαμβανόμενη ανεξέλεγκτη κατάσταση», συμπλήρωσε. 

Φωτιά στο Λουτράκι: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος για 6 μήνες

Σημειώνεται, ότι ο δήμος Λουτρακίου κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της φωτιάς που μαίνεται από χτες. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση στο Facebook, ο δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 6 μήνες (δηλαδή μέχρι τις 17 Ιανουαρίου 2024) για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της φωτιάς που έχει κατακάψει ολόκληρα στρέμματα και σπίτια.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφορά τις Δημοτικές Κοινότητες Λουτρακίου – Περαχώρας και Ισθμίας της Δημοτικής Ενότητας Λουτρακίου – Περαχώρας και της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελευθερία του Τύπου: Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση στην Ελλάδα

Ελλάδα / Ελευθερία του Τύπου: Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση στην Ελλάδα

Το Στέιτ Ντιπάρτμπεντ συντάσσει ξεχωριστή σχετική έκθεση «για όλα τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών και για όλες τις χώρες που λαμβάνουν βοήθεια, σύμφωνα με τον Νόμο περί Εξωτερικής Βοήθειας του 1961 και τον Νόμο περί Εμπορίου του 1974»
LIFO NEWSROOM
Φωτιές στη Χίο: Το 22% του νησιού έχει καεί από το 2016 – Ρεκόρ καταστροφών το 2025

Ελλάδα / Φωτιές στη Χίο: Το 22% του νησιού έχει καεί από το 2016 – Ρεκόρ καταστροφών το 2025

H Ελλάδα καταγράφει ήδη πάνω από 454.000 στρέμματα καμένα έως τις 19 Αυγούστου, γεγονός που κατατάσσει το 2025 ως την πέμπτη χειρότερη χρονιά των τελευταίων 20 ετών, επισημαίνει ο Κώστας Λαγουβάρδος
LIFO NEWSROOM