Φωτιά στην Πεντέλη: Στάχτη πάνω από 20.000 στρέμματα – Οι αυτοψίες έδειξαν επικίνδυνα σπίτια

Φωτιά στην Πεντέλη: Στάχτη πάνω από 20.000 στρέμματα – Οι αυτοψίες έδειξαν επικίνδυνα σπίτια Facebook Twitter
Φωτ.: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
0

Περίπου 20.350 στρέμματα κάηκαν από τη δασική πυρκαγιά της Πεντέλης, η οποία ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης. Το μέτωπο είναι σε ύφεση, αλλά οι δυνάμεις παραμένουν στο σημείο για να κατασβέσουν τυχόν αναζωπυρώσεις. 

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ενημερώνει για τις επιπτώσεις της φωτιάς και δημοσιεύει μία εικόνα πολύ υψηλής ανάλυσης από τον δορυφόρο Landsat 9.

Η καμένη έκταση έχει υπολογιστεί κατά προσέγγιση, καθώς οι περιοχές εντός της περιμέτρου δεν έχουν πληγεί όλες το ίδιο, ενώ αναμένεται και ο περισσότερο ακριβής υπολογισμός από την ενεργοποίηση της υπηρεσίας Rapid Mapping του Ευρωπαϊκού Συστήματος Copernicus.

Φωτιά στην Πεντέλη: Στάχτη πάνω από 20.000 στρέμματα – Οι αυτοψίες έδειξαν επικίνδυνα σπίτια Facebook Twitter

Άρχισαν οι αυτοψίες στα καμένα

Την ίδια ώρα, από σήμερα το μεσημέρι άρχισαν οι έλεγχοι και οι αυτοψίες από μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και δημόσια κτήρια των πληγέντων Δήμων Πεντέλης και Παλλήνης (Παλλήνη, Γέρακας, Ανθούσα).

Διεξήχθηκαν αυτοψίες σε συνολικά 30 κτήρια:

Από αυτά 19 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 4 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση (κατοικήσιμες), 8 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 7 επικίνδυνες για χρήση και οι οποίες θα επανελεγχθούν.

Επίσης, έχουν ελεγχθεί 5 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων 1 είναι κατάλληλος για χρήση, 1 προσωρινά ακατάλληλος και 3 επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν.

Ελέγχθηκαν 2 αποθήκες εκ των οποίων η 1 κρίθηκε προσωρινά ακατάλληλη για χρήση και 1 επικίνδυνη για χρήση, η οποία θα επανελεγχθεί.

Τέλος, ελέγχθηκαν 4 Ιεροί Ναοί εκ των οποίων οι 3 κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση και ο 1 προσωρινά ακατάλληλος για χρήση.

Αύριο θα συνεχίσουν να συνδράμουν στο έργο των αυτοψιών στις πληγείσες περιοχές της Αττικής μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με στόχο να ολοκληρωθεί η καταγραφή το ταχύτερο δυνατό, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία των αποζημιώσεων των πληγέντων συμπολιτών μας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ