Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Κάηκαν πάνω από 55.000 στρέμματα- Η πρώτη χαρτογράφηση

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Οικολογική καταστροφή με εκτιμήσεις για 75.000 καμένα στρέμματα Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Η φωτιά που ξέσπασε στην Αλεξανδρούπολη έχει κάψει μέχρι στιγμής περισσότερα από 55.000 στρέμματα, ενώ εκτιμάται πως η οικολογική καταστροφή εν τέλει θα ξεπεράσει τα 75.000. 

Συγκεκριμένα από τη χαρτογράφηση που πραγματοποιήθηκε χθες για τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη με δεδομένα Sentinel-2 , όπου υπάρχουν ενεργές εστίες και καλύπτονται σε μεγάλο μέρος από καπνούς, η ήδη καμένη έκταση υπολογίζεται σε 55.724,7 στρέμματα.

Ωστόσο, σύμφωνα με δεδομένα ενεργών εστιών από τους δορυφόρους VIIRS και MODIS με τελευταία ενημέρωση σήμερα και ώρα 03:43 π.μ., εκτιμάται ότι η καμένη έκταση ανέρχεται πλέον σε 75.089,9 στρέμματα. Ωστόσο, όπως διευκρινίζει η ομάδα του ΕΠαΔαΠ, πιθανώς να υπάρχουν ενδιάμεσες περιοχές που έχουν εκτιμηθεί λανθασμένα ως καμένες λόγω της χαμηλής χωρικής διακριτικής ικανότητας των δορυφόρων.

Η εικόνα αυτή τη στιγμή από τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη

Με ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων, επίγειων και εναέριων, συνεχίζεται η κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα στην θέση «Γκίμπρενα» στις παρυφές του δάσους της Δαδιάς, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία.

Στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 12 υδροφόρα οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος συνδράμουν στην κατάσβεση δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Υπάρχουν αναφορές ότι η πυρκαγιά καίει σε τμήμα που είχε μείνει ανέγγιχτο από την περσινή μεγάλη φωτιά.
 


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ