Φωτιά στην Καβάλα: Τραυματίστηκαν πυροσβέστες

Φωτιά στην Καβάλα: Τραυματίστηκαν πυροσβέστες στην επιχείρηση κατάσβεσης Facebook Twitter
Φωτ.: Xanthinea
0

Εξαιτίας της φωτιάς στην Καβάλα τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι οι πυροσβέστες φέρουν εγκαύματα, ο ένας στο πρόσωπο και ο άλλος στα χέρια. Παράλληλα, έχουν εγκλωβιστεί δύο πυροσβεστικά οχήματα που έχουν υποστεί ζημιές. Η φωτιά στην Καβάλα ξέσπασε και καίει δασική έκταση στην περιοχή Διαλεκτό της Καβάλας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στις φλόγες έχουν παραδοθεί ελαιώνες και καλλιέργειες. Επί τόπου επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα ενώ ρίψεις νερού κάνει 1 αεροσκάφος.

Οι συνθήκες στην περιοχή είναι δύσκολες και η φωτιά εξαπλώνεται σε κοντινές περιοχές. Γι' αυτό τον λόγο εστάλη μήνυμα από το «112» για εκκένωση του Διαλεκτού προς την Παλιά Εθνική Οδό.

Διυπουργική σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για τις φωτιές 

Εξαιτίας της κατάστασης με τις φωτιές που μαίνονται σε πολλές περιοχές της χώρας, πραγματοποιείται έκτακτη διϋπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό Βασίλη Κικίλια.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες, ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο προβλέπεται ακραίος και οι φωτιές συνεχίζουν να καίνε σε πολλά σημεία. Η Ελλάδα υπέβαλε αίτημα ώστε να ενεργοποιηθεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας για ενισχύσεις από την Ε.Ε. Ήδη ανταποκρίθηκαν η Ρουμανία και η Κύπρος και το βράδυ αναμένονται 56 Ρουμάνοι πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ η Κύπρος στέλνει δύο αεροσκάφη air tractor τα οποία αναμένονται το απόγευμα.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, Kavalanews, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Πιθανότατα να ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Μάλλον ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ο ψυχίατρος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού που παρακολουθεί τον 40χρονο, σημείωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχει πει τίποτα για τη δολοφονία της Κυριακής
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ελλάδα / Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Το παρελθόν του θύματος με τον σύντροφο της πρώην γυναίκας του - Τι κατέθεσε ο δράστης

Ως ηθικός αυτουργός συνελήφθη η 43χρονη πρώην σύζυγος του καθηγητή που δολοφονήθηκε και ως φυσικός αυτουργός ο 35χρονος σύντροφός της - Τα 3 στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση
LIFO NEWSROOM