Συναγερμός έχει σημάνει στην Πολιτική Προστασία για την δασική πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι στη Ζήρια Αχαΐας, ενώ στην περιοχή μετέβη εσπευσμένα και ο υφυπουργός ο Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Το 112 έχει ενεργοποιηθεί μέχρι στιγμής δύο φορές για να ειδοποιήσει όσους πολίτες βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή να εκκενώσουν τους οικισμούς τους.

 

Συγκεκριμένα στις 14:35 οι πολίτες που βρίσκονταν στους οικισμούς Ζήρια, Καμάρες, Λαμπίρι Αχαΐας ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν ενώ στις 17:45 στάλθηκε ξανά μήνυμα σε όσους βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή Λόγγου Αχαΐας να εκκενώσουν άμεσα προς Αίγιο.

 

 

Την ίδια στιγμή, τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ήδη κάποια σπίτια έχουν καεί ολοσχερώς ή υποστεί μεγάλες υλικές ζημιές ενώ πολλοί ανέφεραν ότι αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας των πυκνών καπνών.

 

Να σημειωθεί πως, με εντολή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, έχουν τεθεί σε επιφυλακή τα Νοσοκομεία Αιγίου και Πανεπιστημιακό Ρίου, καθώς και το ΕΚΑΒ, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ βρίσκεται και στην παραλία Λαμπίρι, για να συνδράμει εάν χρειαστεί, καθώς εκεί βρίσκονται πλωτά του Λιμενικού Σώματος για απομάκρυνση πολιτών μέσω θαλάσσης.

 

 

 

 

Κλειστές νέα και παλαιά εθνική οδός- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

 

Η Τροχαία προχωράει συνεχώς σε νέες διακοπές κυκλοφορίας τόσο στο παλιό όσο και το νέο εθνικό οδικό δίκτυο και γίνονται διαρκείς συστάσεις στους διερχόμενους οδηγούν να τηρούν τις οδηγίες των αρχών.

 

Συγκεκριμένα, κλειστά εξακολουθούν να παραμένουν τμήματα της νέας και της παλαιάς εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου, στην Αχαΐα, λόγω της φωτιάς στην περιοχή της Αιγιάλειας. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, τόσο η νέα, όσο και η παλαιά εθνική οδός Πατρών - Κορίνθου είναι κλειστές από το ύψος του Δρεπάνου, έως τον Ελαιώνα.

 

Φωτιά στην Αχαΐα: Εσπευσμένα στη Ζήρια ο Χαρδαλιάς- Καίγονται σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί
EUROKINISSI

 

Φωτιά στην Αχαΐα: Εσπευσμένα στη Ζήρια ο Χαρδαλιάς- Καίγονται σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί
EUROKINISSI

 

Φωτιά στην Αχαΐα: Εσπευσμένα στη Ζήρια ο Χαρδαλιάς- Καίγονται σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί
EUROKINISSI

 

Επίσης, μόνο όσα αυτοκίνητα έχουν κατεύθυνση προς Πάτρα κινούνται κανονικά, σύμφωνα με την Αστυνομία, στο ρεύμα κυκλοφορίας της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου προς την αχαϊκή πρωτεύουσα.

 

Επιπλέον, όσοι οδηγοί έχουν κατεύθυνση προς Αθήνα, ενημερώνονται στα διόδια της γέφυρας ότι πρέπει να ακολουθήσουν την εθνική οδό Ναυπάκτου - Ιτέας, λόγω της φωτιάς στην Αιγιάλεια και των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην νέα και στην παλαιά εθνική οδό, Πατρών - Κορίνθου.

 

 

Εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί και κατασκήνωση με 110 παιδιά

 

Με ασφάλεια απομακρύνθηκαν, για προληπτικούς λόγους, περίπου 110 παιδιά που φιλοξενούνταν σε κατασκήνωση στην παραλιακή περιοχή της Παναγοπούλας, λόγω της φωτιάς στην Ζήρια.

 

Παράλληλα, η Αστυνομία πραγματοποιεί συνεχείς επιχειρήσεις για την ασφαλή απομάκρυνση οδηγών αυτοκινήτων, που έχουν ακινητοποιηθεί στις παραλιακές περιοχές του Λαμπίρι και των Καμαρών.

 

Έπειτα από επιχείρηση του Λιμενικού μεταφέρθηκαν με ασφάλεια περίπου 15 άτομα από την παραλιακή περιοχή Μπούκα των Καμαρών, στο λιμάνι του Αιγίου.

 

Οι 15 πολίτες μεταφέρθηκαν με δύο πλωτά σκάφη του λιμενικού, ενώ περίπου 20 ένοικοι ξενοδοχείου στο Λόγγο πρόκειται να μεταφερθούν και αυτοί με σκάφη του Λιμενικού σε ασφαλή περιοχή.