Φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα: Αθώα η Ρένα Δούρου – Ένοχοι οκτώ κατηγορούμενοι

Φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα: Αθώα η Ρένα Δούρου – Ένοχοι οκτώ κατηγορούμενοι Facebook Twitter
Ρένα Δούρου
0

Αθώοι κρίθηκαν από το τριμελές πλημμελειοδικείο η πρώην περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και άλλοι 12 κατηγορούμενοι για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα το 2017 με 25 νεκρούς, ενώ κατά πλειοψηφία κηρύχθηκαν ένοχοι άλλοι οκτώ κατηγορούμενοι.

Το δικαστήριο, μετά από πολύμηνη διαδικασία, με ομόφωνη απόφασή του αθώωσε 12 κατηγορουμένους για το σύνολο των αδικημάτων που τους είχαν απαγγελθεί. Πρόκειται για υπαλλήλους δασαρχείου, τον τότε δήμαρχο Μεγάρων, τον τότε δήμαρχο Ελευσίνας, υπαλλήλους πολεοδομίας και υπαλλήλους επιτροπής αστυνόμευσης ρεμάτων.

Σε ο,τι αφορά τη Ρένα Δούρου το δικαστήριο την κήρυξε ομόφωνα αθώα για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και, κατά πλειοψηφία με ψήφους δύο προς ένα, αθώα για τις πράξεις της πλημμύρας δια παραλείψεως από υπόχρεο ανθρωποκτονίας και σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Το δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία ενόχους οκτώ κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων δύο αντιπεριφερειάρχες, την τότε δήμαρχο Μάνδρας, δασάρχες και στελέχη πολεοδομίας και αστυνόμευσης ρεμάτων.

Η ενοχή για τους οκτώ αφορά κατά περίπτωση τα αδικήματα της πλημμύρας, της ανθρωποκτονίας και σωματικών βλαβών από αμέλεια, ενώ και αυτοί κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι για την πράξη της παραβίασης καθήκοντος.

Η διαδικασία συνεχίζεται και εντός της ημέρας αναμένεται και η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ ΠΑΓΩΝΗ ΠΛΑΣΜΑΦΑΙΡΕΣΗ

Ελλάδα / Θάνατος Μαζωνάκη: «Πώς βάζεις κάποιον που δεν αισθάνεται καλά να κάνει πλασμαφαίρεση;» - Αντιδρά η Ματίνα Παγώνη για τη γιατρό

«Τη μία λέει ότι είναι γυναικολόγος, την άλλη ότι έχει κάνει ολιστική ιατρική, δείχνει εξειδικεύσεις που για εμάς είναι κινέζικα - Φαίνεται πως δεν υπήρχε απινιδωτής, δεν θέλω να το πιστέψω», λέει η πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου
THE LIFO TEAM