Φαράγγι της Σαμαριάς: Μόνο με υπεύθυνη δήλωση η είσοδος από 22 Αυγούστου

Φαράγγι της Σαμαριάς: Μόνο με υπεύθυνη δήλωση η είσοδος από 22 Αυγούστου Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Κλειστό θα παραμείνει το φαράγγι της Σαμαριάς μέχρι και τη Δευτέρα 21 Αυγούστου, λόγω του σεισμού των 4,9 Ρίχτερ που έπληξε τα Χανιά και προκάλεσε πτώσεις βράχων μέσα στα μονοπάτια.

Ωστόσο, από τις 22 Αυγούστου, η είσοδος στο φαράγγι της Σαμαριάς θα γίνει ξανά επισκέψιμο μόνο με υπεύθυνη δήλωση που θα καλύπτει την είσοδο, διέλευση, παραμονή και έξοδο από τον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για το φαράγγι της Σαμαριάς

«Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής σας ενημερώνει ότι λόγω της μετασεισμικής ακολουθίας που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Δρυμού Λευκών Ορέων, το φαράγγι της Σαμαριάς θα παραμείνει κλειστό για τους επισκέπτες μέχρι και τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023» αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση. 

«Ο Οργανισμός έχει προχωρήσει σε καθαρισμό των λιθοπτώσεων που προέκυψαν από τον σεισμό της 13ης Αυγούστου και σε αρχικό έλεγχο του μονοπατιού ώστε ο Δρυμός να είναι επισκέψιμος για το κοινό την Τρίτη 22 Αυγούστου 2023, υπό την αίρεση των αποτελεσμάτων της επιτόπιας αυτοψίας του χώρου που θα πραγματοποιηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και ειδικούς επιστήμονες» επισημαίνεται. 

«Σε κάθε περίπτωση, οι επισκέπτες ενημερώνονται ότι αναλαμβάνουν πλήρως και ατομικά την ευθύνη για τους ενδεχόμενους κινδύνους κατά την είσοδο, διέλευση, παραμονή και έξοδο τους από τον Εθνικό Δρυμό, δηλώνοντας, υπογράφοντας και προσκομίζοντας υποχρεωτικά στις εισόδους του φαραγγιού, σχετική υπεύθυνη δήλωση που θα είναι διαθέσιμη στο site έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων και που θα αποσταλεί και στα γραφεία παροχής υπηρεσιών τουρισμού» καταλήγει η ανακοίνωση για το φαράγγι της Σαμαριάς. 


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ