Εύβοια: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες θα δώσουν οι πυροσβέστες για να μη φτάσει η φωτιά στη Λίμνη

Εύβοια: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες θα δώσουν οι πυροσβέστες για να μη φτάσει η φωτιά στη Λίμνη Facebook Twitter
ΑΠΕ / ΜΠΕ
0

Σε εξέλιξη βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη μέρα η μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από το Σάββατο το μεσημέρι στη Βόρεια Εύβοια.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες θα δώσουν και απόψε οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής που επιχειρούν στην περιοχή, προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που κατακαίει δεκάδες στρέμματα δασικής έκτασης.

Το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται πλέον στην περιοχή κοντά στην κωμόπολη της Λίμνης, όπου και η μεγαλύτερη ανησυχία πυροσβεστών και κατοίκων είναι να μην πνεύσουν το βράδυ βόρειοι άνεμοι, καθώς κάτι τέτοιο θα κατευθύνει τις φλόγες προς τα σπίτια.

Για το λόγο αυτό, ο δήμος της πόλης βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού για ενδεχόμενη εκκένωση της κωμόπολης. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες εδώ και λίγες ώρες ένα φέρι μποτ από την Αιδηψό έχει δέσει στη Λίμνη, ώστε αν χρειαστεί να προσφέρει καταφύγιο στους κατοίκους της περιοχής.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως λόγω της μειωμένης νυχτερινής ορατότητας δεν μετέχουν πλέον στις προσπάθειες πυρόσβεσης τα εναέρια μέσα, παρά μόνο τα επίγεια. Παρόλα αυτά έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες αντιπυρικές ζώνες για να αποτραπεί η επέκταση της πυρκαγιάς. Στην περιοχή επιχειρούν αυτή την ώρα περίπου 150 πυροσβέστες με 48 οχήματα.

Στην Λίμνη Ευβοίας θα βρεθεί αύριο το πρωί και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ