ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Εξαδάκτυλος: Στη μετάλλαξη Δέλτα, ο ένας μολύνει εννέα και οι εννέα, 81

Εξαδάκτυλος: Στην μετάλλαξη Δέλτα ο ένας μολύνει εννέα και οι εννέα 81 Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Τα νούμερα, που αφορούν στην επιθετική μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα παράθεσε ο Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Συγκεκριμένα, παράθεσε το πόσο επικίνδυνη είναι η νέα μετάλλαξη, δίνοντας ένα συγκεκριμένο παράδειγμα. «Στη γρίπη η μετάδοση είναι 1 προς 1, δηλαδή 10 γριπιασμένοι δημιουργούν άλλους 11.

»Στον ιό (του κορωνοϊού) της πρώτης φάσης ήταν 1 προς τέσσερις. Ο ένας μολύνει τέσσερις,  οι τέσσερις, 16. Στη βρετανική μετάλλαξη ήταν 50% παραπάνω. Ένας μόλυνε έξι και οι έξι, 36. Εδώ (στη μετάλλαξη Δέλτα) έχουμε 50% πάνω από την βρετανική μετάλλαξη, δηλαδή ο ένας μολύνει εννέα και οι εννέα, 81. ».

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, διευκρίνισε ακόμα ότι οι εμβολιασμένοι δεν διατρέχουν κίνδυνο από σοβαρή νόσηση και θάνατο, από την μετάλλαξη Δέλτα για αυτό και «είναι καλό να εμβολιαστούμε όλοι τώρα». Γιατί άλλο είναι να νοσήσει κάποιος ελαφρά κα άλλο να χρειαστεί βαριά νοσηλεία.

Σε ότι αφορά στην πορεία των εμβολιασμών και το τείχος ανοσίας, ανέφερε πως «Έχουμε ένα 37,3% πλήρως εμβολιασμένων και ένα 11% που έχουν λάβει την πρώτη δόση και γι' αυτό έχουμε τα μέτρα που έχουμε σήμερα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Εξαδάκτυλος.

«Αν προσέλθουν οι συνάνθρωποί μας, θα προλάβουμε να χτίσουμε το λεγόμενο τείχος της ανοσίας, μέσα στο καλοκαίρι», επισήμανε και ο λόγος είναι ότι, όπως τόνισε, το εμβολιαστικό ρεύμα σε καθημερινή βάση είναι στο 1% ενώ μπορεί να αυξηθεί στο 1,5%.

Δεύτερον, «έχουμε το μονοδοσικό εμβόλιο και καθημερινά προστίθενται εμβολιασμένοι πολίτες».

Τόνισε ότι είναι σημαντικό να μην μειώνεται ο ρυθμός του εμβολιασμού λόγω καλοκαιριού ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι είναι απολύτως εφικτό να φτάσουμε σε ένα ποσοστό της τάξης του 70% μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού.

Αναφορικά με τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί, σχολίασε: «Το πώς θα λειτουργήσουν τα μέτρα δεν το ξέρω. Αυτά γίναν επειδή οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί έχουν δυνατότητες, εξαιτίας της άμυνας που έχουν αποκτήσει, επειδή τις στερούνταν. Έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος να μην στερούνται τις δυνατότητες που έχουν. Αλλιώς θα μπαίναμε σε έναν διαρκή περιορισμό, ο οποίος αφορά σε αυτούς που τον χρειάζονται και όσους δεν τον χρειάζονται» είπε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε δε, ότι το πιο αποτελεσματικό μέτρο είναι το γήπεδο. «Όσοι θέλουν να αγοράσουν εισιτήριο διαρκείας μετά την ανακοίνωση του Ολυμπιακού θα εμβολιαστούν, αυτό σίγουρα νομίζω ότι αποτελεί κίνητρο. Για τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω.»

Αποτελεί μία αποκατάσταση της κανονικότητας, τόνισε μεταξύ άλλων.

Ξεκαθάρισε δε, ότι το τεστ δεν είναι το ίδιο με το εμβόλιο, εξηγώντας ότι αυτός είναι και ο λόγος που παραμένει το μέτρο της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Ελλάδα
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζούμπερι: Πώς πνίγηκε ο 37χρονος που προσπάθησε να σώσει ηλικιωμένο

Ελλάδα / «Ακούμε ξαφνικά βοήθεια, βοήθεια»: Πώς πνίγηκε ο 37χρονος στο Ζούμπερι προσπαθώντας να σώσει λουόμενο

«Παλεύαμε μια ώρα μέσα στο νερό. Ο αέρας λυσσομανούσε. Τα κύματα πρέπει να ήταν περίπου δυο μέτρα εκείνη την ώρα. Είχαμε κουραστεί πολύ» η μαρτυρία γυναίκας που βοήθησε τον ηλικιωμένο που πνιγόταν
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Λύτρα: Απάντηση της ηγεσίας του Αρείου Πάγου στις επικρίσεις που δέχθηκε μετά την εντολή για τον πειθαρχικό έλεγχο

Ελλάδα / Υπόθεση Λύτρα: Η ηγεσία του Αρείου Πάγου απαντά στις επικρίσεις για τον πειθαρχικό έλεγχο κατά δικαστών

«Εμφανίστηκαν στον δημόσιο διάλογο διάφοροι αυτόκλητοι παράγοντες, ως ένθερμοι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, οι οποίοι, σκόπιμα, συγχέουν την ανεξαρτησία με το ανεξέλεγκτο»
LIFO NEWSROOM