Έτσι θα κάνουμε Πάσχα: Πότε έρχεται χαλάρωση των μέτρων

Έτσι θα κάνουμε Πάσχα: Πότε έρχεται χαλάρωση μέτρων Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Πάσχα με ελευθερία κινήσεων για τον εμβολιασμένο πληθυσμό που δεν θα απέχει από τη σημερινή πραγματικότητα θα είναι το φετινό, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της περαιτέρω χαλάρωσης των μέτρων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή στο πλαίσιο της αναχαίτισης της πανδημίας του κορωνοϊού, προανήγγειλε πως πιθανό να γίνει αμέσως μετά το Πάσχα. Ωστόσο, σε δηλώσεις του τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ, σημείωσε πως «δεν μπορούμε να πούμε ότι επιστρέφουμε στη ζωή μας προ covid, καθώς ο  κορωνοϊός βρίσκεται ακόμα εδώ».

«Από τον Μάιο, μετά το Πάσχα θα υπάρχει μία περαιτέρω αποκλιμάκωση», δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή για τους εμβολιασμένους πολίτες η αποκλιμάκωση είναι σχεδόν ολική, με εξαίρεση τη χρήση μάσκας.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αυτό το οποίο εξετάζεται είναι ότι πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι «θα δούμε ένα πλαίσιο πρόσβασης στους χώρους, ενδεχομένως και χωρίς πιστοποιητικό, με κάποιους άλλους όρους».

«Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ισχύουν ως ευρωπαϊκό πιστοποιητικό για την κίνηση. Αυτό που εξετάζεται είναι ότι πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι όπου κατά βάση ο πληθυσμός είναι σε εξωτερικούς χώρους, θα εξεταστεί αν και πού θα χρειάζεται η επίδειξη. Σίγουρα πάντως θα υπάρχει αποκλιμάκωση», σημείωσε.

Για τη χρήση μάσκας μετέθεσε χρονικά την κατάργησή της, λέγοντας πως πρόκειται για ένας σχετικά ήπιος περιορισμός που έχει να κάνει με εσωτερικούς χώρους ή όπου υπάρχει συνωστισμός. «Οπότε μπορούμε να είμαστε πιο επιφυλακτικοί. Δεν χρειάζεται να γίνουν γρήγορες κινήσεις», συμπλήρωσε.

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι σε κάθε περίπτωση μιλάμε για αναστολή των μέτρων και πλήρη επανεξέτασή τους τον Σεπτέμβριο.

Για τον εορτασμό του Πάσχα, ανέφερε ότι η πραγματικότητα δεν θα απέχει από αυτό που έχουμε σήμερα. «Υπάρχει πλήρης ελευθερία κινητικότητας στον εμβολιασμένο πληθυσμό και σε κλειστούς και σε ανοιχτούς χώρους, δεν απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις. Βέβαια, προφανώς θα υπάρχουν συστάσεις. Ωστόσο δεν θα μπούμε σε περιορισμούς. Θα ήταν παράλογο από τη στιγμή που πάει ο κόσμος σε νυχτερινά κέντρα χωρίς περιορισμό, να βάλουμε τώρα όριο», είπε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ