Έτοιμο για χρήση το «βραχιολάκι»

Έτοιμο για χρήση το «βραχιολάκι» Facebook Twitter
1

Παραδόθηκαν προς χρήση από την ανάδοχο εταιρεία στο υπ. Δικαιοσύνης, τα πρώτα 250 «βραχιολάκια» για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής επιτήρησης σε κρατούμενους.

Το σύστημα θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε όσους τηρούν τις κατά το νόμο προϋποθέσεις και ήδη από την περασμένη Δευτέρα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Προς το παρόν από το σύστημα εξαιρούνται καταδικασμένοι σε ισόβια όπως ο Σάββας Ξηρός, ο οποίος πάντως δεν φαίνεται διατεθειμένος έτσι κι αλλιώς να κάνει χρήση, επικαλούμενος θρησκευτικούς λόγους.

Χρήση του συστήματος αναμένεται να κάνει ο Νίκος Ρωμανός ο οποίος επιθυμεί να παρακολουθεί μαθήματα της σχολής στην οποία φοιτά.


Το ημερήσιο κόστος χρήσης ανέρχεται στα 12,5 ευρώ για τη χρήση του συστήματος για το «βραχιολάκι» αλλά το αντίτιμο θα καταβάλλεται μόνο από όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα να το πληρώσουν. Για όσους παρουσιάζουν οικονομική αδυναμία το κόστος θα αναλαμβάνει το δημόσιο.


Το «βραχιολάκι» θα τοποθετείται στο πόδι του κρατούμενου ή, αν συντρέχουν λόγοι υγείας, στο χέρι και δικαίωμα χρήσης του έχουν κρατούμενοι και υπόδικοι που αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης έως 10 έτη.

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Ελλάδα / Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Έκτακτη κρίση στην Αγυιά Χανίων με 1.139 μετανάστες να φιλοξενούνται σε ακατάλληλες συνθήκες - Χωρίς επαρκή υποδομή και μεταφορά, η κατάσταση κινδυνεύει να εξελιχθεί σε υγειονομική «βόμβα», προειδοποιεί η αντιδήμαρχος Ελένη Ζερβουδάκη
LIFO NEWSROOM
Αφιέρωμα Assocıated Press στην Τήνο: Ένα ελληνικό νησί έχει 1.000 ιδιωτικά παρεκκλήσια

Ελλάδα / Αφιέρωμα Assocıated Press στην Τήνο: Ένα ελληνικό νησί έχει 1.000 ιδιωτικά παρεκκλήσια

Η Τήνος φιλοξενεί πάνω από 1.000 οικογενειακά παρεκκλήσια που περνούν από γενιά σε γενιά - Μια ζωντανή παράδοση πίστης, πολιτισμού και κοινοτικής συνοχής που συνεχίζει να εμπνέει, παρά τη σύγχρονη απομάκρυνση από τη θρησκεία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια