Εστίαση: Με αρνητικό rapid test οι ανήλικοι 12-17 ετών στους κλειστούς χώρους

Εστίαση: Με αρνητικό rapid test οι ανήλικοι 12-17 ετών στους κλειστούς χώρους Facebook Twitter
Unsplash
0

Με αρνητικό rapid test 48 ωρών θα μπορούν πλέον να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους εστίασης οι ανήλικοι από 12 έως 17 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού ή δεν έχουν νοσήσει πρόσφατα.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει το ΦΕΚ, το εν λόγω μέτρο αφορά το σύνολο της εστίασης όπως εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία και αναψυκτήρια.

Οι ανήλικοι άνω των 12 ετών καλούνται να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης για την είσοδο σε εσωτερικό χώρο εστίασης. Εάν δε διαθέτουν τίποτα από τα δύο τότε για να εισέλθουν σε κλειστούς χώρους θα πρέπει να έχουν αρνητικό rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι έχει υπογράψει ΚΥΑ «στην οποία αναφέρει ότι οι ανήλικοι (12-17 ετών) μπαίνουν στα μαγαζιά με rapid test».

Σε παρόμοιες διευκρινήσεις προχώρησε και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους ο οποίος μεταξύ άλλων μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι «σίγουρα περιμένουμε μια αύξηση των κρουσμάτων όταν ανοίξουν τα σχολεία [...] κλείνουμε δύο-τρεις μήνες με όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες ανοιχτές και βλέπουμε ότι τα κρούσματα είναι ελεγχόμενα και μάλιστα καταγράφεται μια μείωση τις τελευταίες μέρες όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων». 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ