ΕΡΤ: Αδικαιολόγητη η εισβολή των εκπαιδευτικών στο στούντιο των ειδήσεων

ΕΡΤ: Αδικαιολόγητη η εισβολή των εκπαιδευτικών στο στούντιο των ειδήσεων Facebook Twitter
0

Με ανακοίνωση απαντά η ΕΡΤ στους εκπαιδευτικούς που χθες το βράδυ εισέβαλαν στο στούντιο και διέκοψαν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων για τουλάχιστον μισή ώρα.


Στην ανακοίνωσή της η ΕΡΤ χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη την εισβολή των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και υποστηρίζει ότι προέβαλλε ζωντανά την πορεία της Παρασκευής και στο δελτίο βίντεο με τα αιτήματα και τις διαμαρτυρίες τους.

Ομάδα αναπληρωτών εκπαιδευτικών εισέβαλε το βράδυ του Σαββάτου στο στούντιο την ώρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.

Οι εκπαιδευτικοί υποστήριξαν ότι εισέβαλαν καθώς η ΕΡΤ δεν είχε προβάλει στο δελτίο την πορεία που είχαν κάνει στο κέντρο της Αθήνας την Παρασκευή, αλλά και την επίθεση που δέχτηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Η στιγμή της αιφνίδιας διακοπής του δελτίου:

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΡΤ έχει ως εξής:


«Η ΕΡΤ, η ελληνική δημόσια τηλεόραση, από δημοκρατικό καθήκον και από καθήκον ελεύθερης και πλουραλιστικής ενημέρωσης, προβάλλει πάντοτε τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και τις κινητοποιήσεις τους. Η ΕΡΤ πρόβαλε στις 11.1.2019, ζωντανά, την πορεία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών από τα Προπύλαια, και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ 1 πρόβαλε βίντεο με τα αιτήματα και τις διαμαρτυρίες τους και ρεπορτάζ από την πορεία τους. Το ίδιο βίντεο προβλήθηκε και στα κεντρικά δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ 2 και της ΕΡΤ 3.

Σήμερα, κατά την διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ εισέβαλε ομάδα εκπαιδευτικών με σκοπό να καταλάβει το στούντιο και να διακόψει το δελτίο ειδήσεων. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ υπερασπίστηκαν αποτελεσματικά την ελεύθερη δημόσια τηλεόραση και απέτρεψαν την εισβολή αυτή.


Η ΕΡΤ τους διέθεσε άλλο χώρο από τον οποίο διατύπωσαν όσα είχαν να πουν, τα οποία και προβλήθηκαν ζωντανά, όπως και η διαδήλωσή τους στα Προπύλαια την Παρασκευή το μεσημέρι. Μετά από αυτό οι εισβολείς έφυγαν.

Η εισβολή ήταν απολύτως αδικαιολόγητη. Μπορούσε να είναι πλήγμα για την δημόσια τηλεόραση και την ΕΡΤ και δεν προσέθεσε απολύτως τίποτε στην ενημέρωση για τα αιτήματα των εκπαιδευτικών.

Η διοίκηση της ΕΡΤ συγχαίρει τους εργαζόμενούς της, που, όπως και σε άλλες μαύρες εποχές, υπερασπίσθηκαν το κύρος και την τιμή της ελεύθερης δημόσιας τηλεόρασης».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ