Έρχονται κάμερες στους συρμούς του Μετρό

Έρχονται κάμερες στους συρμούς του Μετρό Facebook Twitter
8

Κάμερες ασφαλείας θα τοποθετηθούν ως το τέλος του μήνα στο εσωτερικό των βαγονιών των συρμών του Μετρό, καθώς σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του Βήματος και του Έθνους η διοίκηση του Μετρό πήρε τελικό την άδεια από την  Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Τα αιτήματα της ΣΤΑΣΥ ήταν πολλά τα τελευταία χρόνια αλλά απορρίπτονταν για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων. Η εταιρεία προέβαλλε στο σκεπτικό του αιτήματος την  προστασία και την αποφυγή όχι μόνο τρομοκρατικών ενεργειών αλλά και κλοπών και άλλων βίαιων ενεργειών, δολιοφθορών και ζημιών στα βαγόνια καθώς επίσης και η καλύτερη διαχείριση ενδεχόμενης πυρκαγιάς, κλπ.

Οι κάμερες πρόκειται μάλιστα να τοποθετηθούν άμεσα και να «εποπτεύουν» τα βαγόνια ως το τέλος του μήνα.

 Σε πρώτη φάση θα αρχίσουν να λειτουργούν στους 17 συρμούς νέας γενιάς του μετρό, που  τις διαθέτουν εκ κατασκευής και σε δεύτερη φάση θα μπούν στους παλιότερους συρμούς αλλά και σε Τραμ και Ηλεκτρικό, αν το επιτρέψει το κόστος.

Οι κάμερες θα τοποθετηθούν ανά ζεύγη στην οροφή των βαγονιών ώστε να επιτυγχάνεται η επίβλεψη όλου του εσωτερικού χώρου, ενώ συνολικά ο κάθε συρμός θα έχει 24 εσωτερικές κάμερες. Η διαχείριση τους  θα γίνεται από τον οδηγό, ενώ θα υπάρχει και κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Κάμερες λειτουργούν ήδη εδώ και χρόνια στους σταθμούς του μετρό και στα αμαξοστάσια.

Ελλάδα
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός στην Καλαμάτα: Ίσως είναι το ρήγμα που έδωσε τα 6,5 Ρίχτερ το 1947, εκτιμά ο Παπαδόπουλος

Ελλάδα / Σεισμός στην Καλαμάτα: Ίσως είναι το ρήγμα που έδωσε τα 6,5 Ρίχτερ το 1947, εκτιμά ο Παπαδόπουλος

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος συνέδεσε τη σημερινή δόνηση με τον μεγάλο σεισμό των 6,5 Ρίχτερ που είχε σημειωθεί στην περιοχή το 1947, διευκρινίζοντας πως δεν σχετίζεται με το επίκεντρο του σεισμού της Καλαμάτας του 1986
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Βαρύ κατηγορητήριο σε 37χρονο και 24χρονη για τον βιασμό της 10χρονης κόρης της

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Βαρύ κατηγορητήριο σε 37χρονο και 24χρονη για τον βιασμό της 10χρονης κόρης της

Η 24χρονη μητέρα και ο 37χρονος σύντροφός της κατηγορούνται για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου, γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικου και ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη
LIFO NEWSROOM