Έρευνα για απάτη με τα εισιτήρια στη ΣΤΑΣΥ Α.Ε.

Έρευνα για απάτη με τα εισιτήρια στη ΣΤΑΣΥ Α.Ε. Facebook Twitter
απε/μπε
0

Ερευνα στις συγκοινωνιακές εταιρείες της Αθήνας διενεργούν οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης ύστερα από καταγγελίες για ενδεχόμενο «κύκλωμα» στο οποίο εμπλέκονται εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν υποψίες ότι οι εμπλεκόμενοι αντί να καταστρέφουν ορισμένες κατηγορίες εισιτηρίων – ως όφειλαν – κρατούσαν σημαντικές ποσότητες και στη συνέχεια τις διοχέτευαν εκ νέου σε συγκεκριμένα σημεία πώλησης.

Η έρευνα στρέφεται κατά κύριο λόγο στη ΣΤΑΣΥ, την εταιρεία λειτουργίας του μετρό, του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου και του τραμ. Με τους ειδικούς επιθεωρητές συνεργάζεται στενά η διοίκηση του ΟΑΣΑ, η οποία έχει άλλωστε εντολή και από τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη για πλήρη διαφάνεια.

Ετσι, εδώ και περίπου 20 ημέρες οι επιθεωρητές έχουν κάνει... «φύλλο και φτερό» αρχεία και αποθήκες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τρόπους που δρούσαν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αφορά καθαρά στην καταστροφή των εισιτηρίων και κυρίως στα ρολά τα οποία τροφοδοτούνται τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης κομίστρου. Ετσι, διερευνάται το ενδεχόμενο όταν κάποια από τα ρολά χαλούσαν ή ήταν πολύ μεγάλα και έπρεπε να αντικατασταθούν πριν τελειώσουν προκειμένου να διευκολυνθεί η καταμέτρηση, κάποιοι να μην τα οδηγήσουν για καταστροφή ή να κατέγραφαν την καταστροφή με βάση τα κιλά του χαρτιού και όχι με βάση τον αριθμό των εισιτηρίων.

Με τον τρόπο αυτό δεν ήταν εύκολο να διερευνηθεί πόσα παρακρατούνταν προκειμένου να χρησιμοποιηθεί το χαρτί για την εκτύπωση εισιτηρίων και να διοχετευθούν στην αγορά και πόσα τελικώς καταστρέφονταν. Παρά το γεγονός ότι έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και κανείς δεν γνωρίζει εάν έχει υποστεί ζημιά η εταιρεία, πόση είναι αυτή και πόσα άτομα μπορεί να εμπλέκονται στην υπόθεση, η νέα διοίκηση του ΟΑΣΑ εντόπισε σε αποθήκες μεγάλη ποσότητα παλαιών κομίστρων και ρολών χαρτιού, τα οποία κανονικά θα έπρεπε να είχαν καταστραφεί.

Πηγή:Εθνος

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη Πισπιρίγκου: Καλείται για κατάθεση η παιδοκαρδιολόγος που εξέτασε την Τζωρτζίνα

Ελλάδα / Δίκη Πισπιρίγκου: Καλείται για κατάθεση η παιδοκαρδιολόγος «που εξέτασε την Τζωρτζίνα πριν το Καραμανδάνειο»

Γιατροί από το Καραμανδάνειο είπαν πως όταν το παιδί εισήχθη στο νοσοκομείο επικοινώνησαν μαζί της γιατί είχε εξετάσει μερικές μέρες πριν το κορίτσι
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ