Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύουν με κείμενό τους οι καταδικασθέντες για τρομοκρατία, Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης με αφορμή την υπόθεση της Ηριάννας και την δικαστική απόφαση που την κρατά στη φυλακή.

 

Στο κείμενο των δύο πρώην μελών του Επαναστατικού Αγώνα γίνεται λόγος για «επιλεκτική στάση» του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι στην περίπτωση του παιδιού τους που αφορούσε στην παραμονή του στην Ασφάλεια, ο κ. Κοντονής έκανε λόγο για συνήθη διαδικασία. Οι δυο τους καταφέρονται κατά του υπουργού Δικαιοσύνης υποστηρίζοντας ότι έχει πάρει ακροδεξιά στροφή.

 

Αναλυτικά το κείμενο:

 

«Η επιλεκτική, καιροσκοπική και άκρως επικίνδυνη πολιτικά για τον αγώνα στάση του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά ζητήματα καταστολής φάνηκε με τη στάση του Υπουργού Δικαιοσύνης Κοντονή στην υπόθεση με τη φοιτήτρια που φυλακίστηκε με τον 187Α.

 

Σ' αυτή την υπόθεση όπου η φοιτήτρια ούτε σχέση έχει με την κατηγορία ούτε με τον Α / Α χώρο ούτε καν με την πολιτική, ο Κοντονής υπερθεμάτισε ενάντια στην αυθαιρεσία των δικαστών – με την κυβέρνηση σύμφωνη η οποία του προσέφερε πολιτικές πλάτες – μιλώντας για ακροδεξιά στροφή της δικαιοσύνης. 

 

Όταν η ίδια καθεστωτική δικαιοσύνη, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και διαπρεπείς «επιστήμονες» απήγαγαν το παιδί μας, το κρατούσαν για ώρες στην ασφάλεια χωρίς να ξέρουμε που είναι, το έκλεισαν σε ψυχιατρείο φρουρούμενο και σε απομόνωση, ο Κοντονής υπεραμυνόταν αυτής της κρατικής επιλογής μιλώντας για «συνήθη» διαδικασία.

 

Όταν το 6χρονο αυτό παιδί είναι το παιδί των 2 αμετανόητων μελών του Επαναστατικού Αγώνα, είναι το παιδί της Ρούπα και του Μαζιώτη και το τι είναι νόμιμο και τι παράνομο σε μια τέτοια περίπτωση δεν έχει καμιά σημασία.

 

Σημασία έχει να πληγεί ο Επαναστατικός Αγώνας ακόμα και αν το τίμημα είναι η ψυχική αποδόμηση και εξόντωση ενός 6χρονου παιδιού. Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι προφανώς διαφορετικά. Τώρα είναι αυθαιρεσία. Τότε ήταν συνήθης διαδικασία».