Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο συλληφθείς για την επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές και καπνογόνα στη Βουλή

 

Μετά την απολογία του 36χρονου ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους. Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν είναι η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και η καταβολή εγγύησης 30.000 ευρώ. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για φθορά ιστορικού μνημείου. Στα δικαστήρια της Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί σήμερα το πρωί περίπου 30 μέλη του Ρουβίκωνα και αλληλέγγυοι. 

 

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη περίπου 15 άτομα ανέβηκαν από την οδό Όθωνος, πέρασαν το μνημείου Αγνώστου Στρατιώτη και κατάφεραν να πετάξουν μπογιές καπνογόνα, με τις μπογιές να αφήνουν ξεκάθαρα σημάδια στην πρόσοψη του κοινοβουλίου. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε με ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ο Ρουβίκωνας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για πράξη που σχετίζεται με την υπόθεση Κουφοντίνα. Την επίθεση καταδίκασε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, και το σύνολο του πολιτικού κόσμου

 

ΕΔΕ: Ευθύνες σε αστυνομικούς και φρουρά

 

Ολιγωρία και λάθη στους ένστολους που φρουρούσαν την Βουλή κατά την επίθεση του Ρουβίκωνα καταλογίζει η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διέταξε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ ο προκαταρκτικός επιμερισμός ευθυνών που έχουν πραγματοποιήσει οι ερευνητές χρεώνει ολιγωρία στην φρουρά της Βουλής και στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ. Οι ερευνητές διαπιστώνουν κενό στην περιφρούρηση του κοινοβουλίου από την πλευρά της οδού Όθωνος, καθώς η μισή διμοιρία που κανονικά φυλάσσει τα σκαλοπάτια σε αυτό τον χώρο δεν ήταν στην θέση της.