Επιστρέφει οδικώς η Ελληνίδα που τραυματίστηκε στην Κωνσταντινούπολη - «Οι Τούρκοι τη χρέωσαν την επέμβαση και τη νοσηλεία»

Επιστρέφει οδικώς η Ελληνίδα που τραυματίστηκε στην Κωνσταντινούπολη - «Οι Τούρκοι τη χρέωσαν την επέμβαση και τη νοσηλεία» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Επιστρέφει οδικώς στην Ελλάδα η 26χρονη Ελληνίδα που τραυματίστηκε από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, με παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, η κοπέλα θα νοσηλευτεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου (ή Παπαγεωργίου κατά την ΕΡΤ) της Θεσσαλονίκης.

Όπως καταγγέλλει ο πατέρας της τραυματία, οι άνθρωποι στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε η κόρη του, την ενημέρωσαν πως θα χρεωθεί και την επέμβαση και τη νοσηλεία. 

«Μιλήσαμε με την Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη και μας είπε πως θα επιστρέψει το παιδί οποιαδήποτε στιγμή θελήσει στην Ελλάδα, αλλά αυτό καθυστερεί γιατί πρέπει να της αφαιρεθεί το τραύμα από το πόδι της, κάτι που προγραμματίστηκε για την Δευτέρα για χειρουργείο. Μου είπαν ότι θα της κάνουν επισκληρίδιο για να της κάνουν την επέμβαση, που θα την χρεωθεί ο ασθενής, όπως θα χρεωθεί, όπως και και την επέμβαση και την νοσηλεία στο νοσοκομείο. Τους είπα ότι είναι απαράδεκτο ξένος υπήκοος, που έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης, να μην δέχεται την ιατρική φροντίδα που πρέπει» είπε ο πατέρας της 26χρονης. 

Όπως εξήγησε ο δικηγόρος της οικογένειας της κοπέλας, Απόστολος Λύτρας, αποφασίστηκε να μεταφερθεί οδικώς στη Θεσσαλονίκη η τραυματίας όπου θα γίνουν και όλα τα περαιτέρω. 

Όπως εξήγησε ο κ. Δεπώλας, το μυαλό τους πήγε αμέσως στην κόρη τους, ωστόσο τις πρώτες ώρες είχε ανακοινωθεί πως δεν υπήρχε Έλληνας μεταξύ των τραυματιών: «Προσπαθούσαμε να επικοινωνήσουμε, αλλά το τηλέφωνο ήταν κλειστό και μας έζωσαν τα φίδια. Χθες το πρωί δεχθήκαμε κλήση από ένα τηλέφωνο με απόρρητο αριθμό και ακούσαμε το παιδί να κλαίει και να ουρλιάζει και να λέει πως είναι στο νοσοκομείο».
 

 
 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ