ΑΘΗΝΑ

Επιχείρησαν να κλέψουν μπρούτζινο άγαλμα, το έδεσαν με σχοινί

Θεσσαλονίκη: Επιχείρησαν να κλέψουν μπρούτζινο άγαλμα, το έδεσαν με σχοινί Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

Άγνωστοι επιχείρησαν να αφαιρέσουν από την βάση του και να κλέψουν το άγαλμα του εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη στη Θεσσαλονίκη.

Το μπρούτζινο άγαλμα βρίσκεται στο μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης και οι άγνωστοι το έδεσαν με σχοινί στην προσπάθειά τους να το κλέψουν. Το άγαλμα ζυγίζει περίπου μισό τόνο.

Το άγαλμα είναι έργο του γλύπτη Γιώργου Κικώτη και είχε τοποθετηθεί στο μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά τον Σεπτέμβριο του 2021.

Περίοικοι που αντιλήφθηκαν σήμερα το μεσημέρι το περιστατικό ειδοποίησαν τον πρόεδρο του Σωματείου Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» Γιώργο Γιωργιάδη. Εκείνος έφτασε στο σημείο και βρήκε το άγαλμα δεμένο με σχοινί. Μάλιστα εντόπισε δίπλα στη βάση του ίχνη από ρόδες οχήματος με το οποίο εικάζεται ότι επιχείρησαν να το σύρουν. Στη συνέχεια ειδοποίησε την αστυνομία και υπέβαλε μήνυση κατ' αγνώστων.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Γεωργιάδης, δεν είναι η πρώτη φορά που το μνημείο γίνεται στόχος βανδάλων καθώς παλαιότερα άγνωστοι είχαν αφαιρέσει γλυπτές αναπαραστάσεις από τη βάση του. Παράλληλα, σημειώνει ότι η κατάσταση στο μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά δεν είναι ανεκτή και υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας του χώρου καθώς έχουν γίνει επανειλημμένα καταγγελίες για κλοπές και φθορές πολύτιμων υλικών, καλωδίων κ.λπ. που αφορούν στην ηλεκτροδότηση και στον φωτισμό του χώρου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και thes.gr

Ελλάδα
0

ΑΘΗΝΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΑΑΔΕ παγίδευσε γνωστό τράπερ: Αγόραζε πολυτελή αυτοκίνητα και ρολόγια μέσω ΜΚΟ

Ελλάδα / Η ΑΑΔΕ παγίδευσε γνωστό τράπερ: Αγόραζε πολυτελή αυτοκίνητα και ρολόγια μέσω ΜΚΟ

Ο τράπερ είχε συστήσει αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, στην οποία η δισκογραφική του εταιρεία είχε πιστώσει το σύνολο των δικαιωμάτων του καλλιτέχνη, ύψους άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ 2025: «Φρούριο» το κέντρο της Θεσσαλονίκης – Drones, κάμερες ΚΑΙ 2.500 αστυνομικοί

Ελλάδα / ΔΕΘ 2025: «Φρούριο» το κέντρο της Θεσσαλονίκης – Drones, κάμερες ΚΑΙ 2.500 αστυνομικοί

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από χθες το πρωί στο κέντρο της πόλης, με απαγόρευση στάθμευσης και εκτροπές στην κυκλοφορία, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων
LIFO NEWSROOM