Επιδότηση διακοπών από 150 έως 300 ευρώ για Βόρεια Εύβοια και Σάμο - Μέσα στον Ιούνιο οι εξειδικεύσεις

Επιδότηση διακοπών από 150 έως 300 ευρώ σε Σάμο και Βόρεια Εύβοια -Με «freedom pass» για ακτοπλοϊκά, ξενοδοχείο και φαγητό Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Επιδοτήσεις διακοπών για την πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια και τη σεισμόπληκτη Σάμο αναμένονται το φετινό καλοκαίρι στο πλαίσιο της οικονομικής ενίσχυσης των περιοχών αυτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλήρες σχέδιο επιδότησης διακοπών για τις δυο πληγείσες περιοχές θα ανακοινωθεί λίγο μετά τις 20 Ιουνίου, από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Σημειώνεται ότι για την επιδότηση της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου έχει ξεκινήσει να ετοιμάζεται ΚΥΑ, με την οποία θα εξειδικεύονται οι παροχές, οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες.

Αναλυτικά: 

 1. Με την τροπολογία προσδιορίζονται οι κατηγορίες των δικαιούχων-ωφελούμενων ή μη της εν λόγω ενίσχυσης, η οποία ανέρχεται, κατ’ ανώτατο όριο στο ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ και στο ποσό των εκατό πενήντα (150) ευρώ για τους δήμους της Σάμου και της Βόρειας Εύβοιας, αντίστοιχα.
 2. Δικαιούχοι είναι όλα τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας βάσει τελευταίας φορολογικής δήλωσης που έχουν υποβάλλει.
  Ειδικά για τους έγγαμους τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμψωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι υπόχρεος υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.
 3. Ωφελούμενοι των δικαιούχων ορίζονται:

α) τα ενήλικα τέκνα του δικαιούχου που δηλώνονται ως εξαρτώμενα μέλη δήλωση φορολογίας εισοδήματος Φυσικών προσώπων για το Φορολογικό 2020 και

β) ο/η σύζυγος του δικαιούχου πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης αυτόν. περιπτώσεις συζύγων τέκνων που αμfάτεροι είναι δικαιούχοι κατά έννοια παρ. 2, ένας εκλαμβάνεται ως ωφελούμενος του άλλου, εφόσον δηλωθεί αίτηση

 1. Δεν καθίστανται δικαιούχοι-ωφελούμενοι:

α) Οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι – ωφελούμενοι Πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022 του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, όσοι επιλεγούν ως δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης περιόδου 2022-2023, ανεξαρτήτως από αν γίνει, τελικώς, χρήση των ανωτέρω παροχών όχι, καθώς και

β) οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι -ωφελούμενοι συνάψουν παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για ΄δια χρονική περίοδο.

 1. Η οικονομική ενίσχυση είναι έως τριακόσια (300) ευρώ για τους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου και έως εκατό πενήντα (150) ευρώ για τους Δήμους Ιστιαίας Αιδηψού και Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας.

Μέσα Ιουνίου ανοίγει το «Τουρισμός Για Όλους»

Στα μέσα Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα του προγράμματος «Τουρισμός Για Όλους», που θα δώσει σε 200.000 δικαιούχους voucher αξίας 150 ευρώ για τις διακοπές τους.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αφορά σε 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν μία ψηφιακή κάρτα ύψους 150 ευρώ, έκαστος, για την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής τους.

Το νέο πρόγραμμα χρησιμοποιεί ως βάση την εφαρμογή του «Freedom Pass» προβλέποντας μία διαδικασία πλήρως ψηφιακή.

Τα βασικά κλειδιά του προγράμματος είναι:

 •     Υποβολή αιτήσεων: Από 20-25 Ιουνίου.
 •     Αιτήσεις: Ανεξαρτήτως ΑΦΜ.
 •     Δυνατότητα χρήσης επιδότησης: Και καλοκαίρι και χειμώνα.
 •     Υποβολή: Στο tourism4all.gov.gr
 •     Επιταγή τουρισμού: 150 ευρώ ανά δικαιούχο.
 •     Επιλογή δικαιούχων: Μέσα από κλήρωση.
 •     Εξαργύρωση ποσού: Μέσω άυλης κάρτας (στη λογική του Freedom Pass).
 •     Έναρξης προγράμματος: 1η εβδομάδα Ιουλίου.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι και άνεργοι, οι οποίοι το προηγούμενο έτος από την έναρξη του προγράμματος:

 • Πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ με εισφορές υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας ή
 • Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
 • Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή
 • Συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή
 • Είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ