Επεισόδια στην Αθήνα - Μολότοφ, φωτιές και οδοφράγματα στα Εξάρχεια

Επεισόδια στην Αθήνα - Μολότοφ, φωτιές και οδοφράγματα στα Εξάρχεια Facebook Twitter
3

Ξεκίνησαν πριν λίγο τα επεισόδια στην Αθήνα με τις πρώτες μολότοφ να πέφτουν στα Εξάρχεια.

Οι κουκουλοφόροι έχουν στήσει οδοφράγματα και επιδίδονται σε ρίψη μολότοφ και φωτοβολίδων.

Η αστυνομία κρατά για την ώρα διακριτική στάση ενώ οι ομάδες φέρονται σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ πετάνε πέτρες και από ταράτσες.

Επεισόδια στην Αθήνα - Μολότοφ, φωτιές και οδοφράγματα στα Εξάρχεια Facebook Twitter

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 8 αφότου έφτασε η πορεία στην συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα όπου δολοφονήθηκε το 2008 ο Αλ. Γρηγορόπουλος.


Μία ομάδα που βρισκόταν από πριν στην πλατεία Εξαρχείων έβαλε φωτιές σε κάδους και στην συνέχεια κατέβηκε στην οδό Στουρνάρη όπου επιτέθηκε στην διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται στο σημείο εκείνο.


Οι αστυνομικοί δεν απάντησαν αρχικά ωστόσο συνεχίζεται η ένταση και από την οδό Τοσίτσα.

Επεισόδια στην Αθήνα - Μολότοφ, φωτιές και οδοφράγματα στα Εξάρχεια Facebook Twitter
Επεισόδια στην Αθήνα - Μολότοφ, φωτιές και οδοφράγματα στα Εξάρχεια Facebook Twitter
Στις φλόγες όχημα στα Εξάρχεια

Δημοσιογράφοι καταγγέλλουν πως τα ΜΑΤ δεν τους επιτρέπουν να πλησιάσουν πολύ κοντά στα επεισόδια.

Σοβαρά είναι τα επεισόδια που είναι σε εξέλιξη και στη Θεσσαλονίκη.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν μόλις ολοκληρώθηκε η μαζική πορεία για την συμπλήρωση εννέα χρόνων από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Με συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια , κατευθύνθηκαν προς Σύνταγμα και στη συνέχεια "διαλύθηκαν" στην Ομόνοια. Μπλοκ της πορείας πριν ολοκληρωθεί έστριψε στην Εμμανουήλ Μπενάκη και κινήθηκε προς τα Εξάρχεια όπου έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου.

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου είχε διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας , η οποία τώρα αποκαθίσταται.

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Κάθε Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο επεισόδια στα Εξάρχεια, λες και είναι με πρόγραμμα. Όσο η αστυνομία θα έχει εντολές να "παρακολουθεί διακριτικά", τόσο θα ενσωματώνονται στην φυσιολογικότητα αυτά τα περιστατικά. Ήδη το θέμα "επεισόδια στα Εξάρχεια" δεν αποτελεί είδησηγια όσους ασχολούνται με την επικαιρότητα, όπως δεν αποτελούν είδηση για τους κατοίκους των γύρω περιοχών.Δεν ξέρω τι νόημα έχουν όλα αυτά. Το κράτος ποτέ δεν θα αποσύρει τις μονάδες περιφρούρησης από την περιοχή ούτε θα αφήσει τα Εξάρχεια να "αυτονομηθούν". Στον αιώνα τον άπαντα θα έχουμε τον ίδιο κατσικοπόλεμο, με κόστος που πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος, έως ότου είτε κάποιοι μαζέψουν τα μπάσταρδα αναρχοκωλοπαίδια τους ή ένας μπάτσος, με εντολή ή χωρίς, αρχίσει μακελειό.