Ένταση και απειλές στη δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Ένταση και απειλές στη δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου Facebook Twitter
Φωτό Αρχείου / ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Ένταση, απειλές και ύβρεις επικράτησαν στη δίκη για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που προκάλεσαν ακόμα και την κινητοποίηση των φρουρών της αίθουσας.


Στην αποκάλυψη ότι δέχτηκε απειλές όταν κατονόμασε στις αρχές τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προέβη η πρώην σύντροφος του κατηγορούμενου ως φυσικού αυτουργού του εγκλήματος, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η πρώην σύντροφος του Ιμπραχήμ Μπραχιμάι καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας είπε πως ο ίδιος της είχε αποκαλύψει μετά το έγκλημα πως είχε λάβει εντολή από τον Κλοντιάν Λεκοτσάι να σκοτώσει τον ποινικολόγο.

Η 20χρονη γυναίκα επέμεινε πως ο άλλοτε σύντροφός της είχε εξομολογηθεί από ποιόν είχε λάβει την εντολή προσθέτοντας ότι το μοιραίο βράδυ ο κατηγορούμενος είχε επιστρέψει στο σπίτι της και της εξομολογήθηκε πως πρόθεση του ήταν να τραυματίσει το δικηγόρο και όχι να τον σκοτώσει.

«Ο Τέλης (Ιμπραχήμ Μπραχιμάι) μου είπε ότι σκότωσε τον Ζαφειρόπουλο και ότι την εντολή την είχε δώσει μέσα από τις φυλακές ο Κλόντι», υποστήριξε η μάρτυρας με τον κατηγορούμενο να παρεμβαίνει στη διαδικασία λέγοντας «επειδή φοβάται γι' αυτό λέει Κλόντι, είναι αγράμματη δεν ξέρει. Είναι 20 χρόνων κοπέλα, φοβάται. Εγώ της έχω πει τον Όλντι (σς. Ολντι Ντούλτσε) όχι για τον Κλοντι».

Όταν όμως η μάρτυρας επέμεινε στην κατάθεσή της τότε ο κατηγορούμενος την εξύβρισε και κινήθηκε προς το μέρος της με τους αστυνομικούς να παρεμβαίνουν και να τον εμποδίζουν.

«Ακόμα με απειλείς;» του είπε η 20χρονη στρεφόμενη προς το μέρος του συμπληρώνοντας απευθυνόμενη στους δικαστές ότι όταν ο κατηγορούμενος ενημερώθηκε για την αρχική της κατάθεση την απειλούσε πως θα σκοτώσει την ίδια και την οικογένεια της αν δεν την αλλάξει.

«Με παίρνει τηλέφωνο μέσα από τη φυλακή και με απειλεί ότι θα με σκοτώσει όπως τον δικηγόρο», ανέφερε η μάρτυρας με τον κατηγορούμενο να αντιδρά λέγοντας «Αν είναι έτσι γιατί δεν την έχουμε σκοτώσει ακόμα;».

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο κατηγορούμενος ως ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές στην αποκαλούμενη «μαφία των φυλακών» αρνήθηκε ότι εμπλέκεται σε συμβόλαια θανάτου.

«Είναι χωρίς αντίκρισμα ο θόρυβος που έχει προκληθεί γύρω από το πρόσωπό μου, είναι πλασματική η εικόνα που δημιουργήθηκε για εμένα», ανέφερε μεταξύ άλλων υποστηρίζοντας πως ουδέποτε έδωσε εντολή στους φυσικούς αυτουργούς για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου αλλά και του συγκατηγορουμένου του μέσα στη φυλακή , ούτε για την επίθεση στο Μικρολίμανο.

Μιλώντας  για την υπόθεση εκβίασης γνωστού δικηγόρου ισχυρίστηκε πως ζήτησε πίσω τμήμα της αμοιβής του καθώς δεν παραστάθηκε σε υπόθεσή του. Επιπλέον, ο κατηγορούμενος ζήτησε να κληθεί ως μάρτυρας στο δικαστήριο ο Α. Αραβαντινός.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ