Ένορκη ανάκριση διέταξε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος για τον ιερέα που φέρεται να χαστούκισε πιστή σε περιφερειακό ναό της Λάρισας, επειδή πήρε δεύτερο αντίδωρο.

 

Σύμφωνα με το Larissanet.gr, το περιστατικό συνέβη την ημέρα της Πρωτοχρονιάς στον συγκεκριμένο ναό. Η αιτία εξετάζεται από τον υπεύθυνο της ανάκρισης π. Αθανάσιο Κοζανίτη που ορίστηκε από τον Μητροπολίτη Λαρίσης.

 

Στο πλαίσιο της ανάκρισης που είναι άγνωστο πόσο χρόνο θα διαρκέσει, θα εξεταστούν η γυναίκα που φέρεται να δέχθηκε την επίθεση από τον ιερέα, ο ιερέας, καθώς και άλλοι μάρτυρες.

Υπενθυμίζεται πως ο ιερέας και ο επίτροπος με την ολοκλήρωση της Θείας λειτουργίας λογομάχησαν με την πιστή και ο εφημέριος έχασε την ψυχραιμία του και χειροδίκησε σε βάρος της γυναίκας. Αντικείμενο της διένεξης ήταν το δεύτερο αντίδωρο που πήρε η πιστή ενώ οι ίδιες καταγγελίες περιγράφουν πως ο ιερέας την χαστούκισε, την έσπρωξε και αφού της άρπαξε από τα χέρια τα αντίδωρα τα έριξε κάτω. Η πιστή φέρεται μάλιστα να μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας προκειμένου να υπάρξει και ιατρική γνωμάτευση για το συμβάν.

 

Ακολούθως και ανάλογα με τα αποτελέσματα της ανάκρισης -όταν αυτή ολοκληρωθεί- ο κ. Ιερώνυμος θα αποφασίσει αν θα παραπέμψει την υπόθεση στο Επισκοπικό Δικαστήριο.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr