Ενόργανη γυμναστική: Απάντηση του προέδρου της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας μετά τις καταγγελίες αθλητών

Ενόργανη γυμναστική: Απάντηση του προέδρου της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας για τις καταγγελίες αθ Facebook Twitter
Unsplash
0

Διαλεύκανση της υπόθεσης ζητά ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, μετά τις σοβαρές καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα για περιστατικά κακοποίησης πρώην αθλητών και αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής.

Με δήλωσή του ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Σταθόπουλος, καταδικάζει τα όσα καταγγέλλονται ενώ ζητά τα ονόματα των προπονητών και όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Παράλληλα έχει ζητήσει συνάντηση με τους 22 αθλητές και αθλήτριες που απέστειλαν ανοιχτή επιστολή στην ΠτΔ και τον πρωθυπουργό, όπου ζητούν την παρέμβαση της πολιτείας για τους εκβιασμούς, τα βασανιστήρια και τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις που αποκαλύπτουν στο πρωτοσέλιδο της σημερινής Εφημερίδας των Συντακτών.

Υπενθυμίζεται ότι στο σημερινό της φύλλο, η εφημερίδα φιλοξενεί την επιστολή 22 αθλητών και αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής, όπου καταγγέλλουν τις βιαιότητες που έχουν ζήσει κατά τη διάρκεια των προπονήσεών τους σε βάθος χρόνων. Η αναδρομή και οι καταγγελίες ξεκινούν ήδη από την πολύ νεαρή τους ηλικία, με τις πρώτες να αναφέρονται από το 1985.

Στην απάντησή του ο πρόεδρος του Δ.Σ της Ελληνικής Γυμναστικής ομοσπονδίας αναφέρει συγκεκριμένα:

«Έλαβα γνώση της επιστολής πρώην αθλητών-αθλητριών της Γυμναστικής, στην οποία καταγγέλλονται περιστατικά απολύτως καταδικαστέα και πρακτικές που δεν έχουν θέση στο άθλημά μας.

Λόγω της σπουδαιότητας των καταγγελλομένων, έχω συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Γ.Ο., σήμερα (Τετάρτη 07/04) στις 18:00, προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες ενέργειές μας.

Στο πλαίσιο αυτών των ενεργειών, θα ζητήσω από όλους τους καταγγέλλοντες συνάντηση, ώστε να συγκεκριμενοποιηθούν οι καταγγελίες, τόσο χρονικά όσο και ονομαστικά για τους προπονητές που τυχόν εμπλέκονται στα καταγγελλόμενα περιστατικά, με δεδομένο ότι τα αναγραφόμενα στην καταγγελία είναι αόριστα.

Επιθυμώ να δηλώσω ότι θα προχωρήσουμε στην πλήρη διαλεύκανση των καταγγελλομένων, ώστε τα αθλήματα της Γυμναστικής να παραμείνουν “καθαρά”, μακριά από οποιαδήποτε μορφή βίας ή κακοποιητικής συμπεριφοράς.

Δεν πρέπει και δεν θα επιτρέψουμε να στιγματιστούν συλλήβδην η ελληνική Γυμναστική και οι Έλληνες προπονητές, οι οποίοι έχουν χαρίσει στη χώρα μας Ολυμπιακά μετάλλια και πολλές ακόμη επιτυχίες, ανεβάζοντας τα αθλήματά μας και τους εκπροσώπους τους στην υψηλότερη βαθμίδα εκτίμησης και αναγνώρισης από τους Έλληνες φιλάθλους.

Η Ε.Γ.Ο. αποτελεί, άλλωστε, την πρώτη αθλητική Ομοσπονδία στην Ελλάδα, η οποία ήδη από το περασμένο έτος υλοποιεί το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ Sport HALT, με αντικείμενο την “ευαισθητοποίηση σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές για την πρόληψη της παρενόχλησης και της κακοποίησης στον αθλητισμό”, γεγονός που καταδεικνύει τη μέριμνά μας ώστε να προλαμβάνεται, να καταγγέλλεται και να εξαλείφεται κάθε τυχόν μορφή κακοποίησης στους αθλητικούς χώρους.

Στεκόμαστε στο πλευρό των αθλητών-αθλητών που προχώρησαν στην καταγγελία και θα συνεισφέρουμε με κάθε τρόπο ώστε να λάμψει η αλήθεια».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ