Ενεργοποιήθηκε παράλληλο σχέδιο αντιμετώπισης της έκτακτης κατάστασης και εξυπηρέτησης των πολιτών

Ενεργοποιήθηκε παράλληλο σχέδιο αντιμετώπισης της έκτακτης κατάστασης και εξυπηρέτησης των πολιτών Facebook Twitter
eurokinissi
0

Πέρα από την πυρόσβεση στα τρία κύρια μέτωπα της Αττικής ενεργοποιήθηκε πριν από λίγο ένα παράλληλο σχέδιο αντιμετώπισης της έκτακτης κατάστασης και εξυπηρέτησης των πολιτών.

Συγκεκριμένα, πλωτά μέσα του Λιμενικού και των Ενόπλων Δυνάμεων επιχειρούν για τον απεγκλωβισμό κατοίκων από παραλίες της Ανατολικής Αττικής.

Συνεχίζεται η μεταφορά σε Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία με το ΕΚΑΒ που κινείται εντός των πληγεισών περιοχών με τη συνοδεία πυροσβεστικών οχημάτων. Τέσσερις κινητές μονάδες και δύο ειδικές μονάδες αντιμετώπισης καταστροφών φθάνουν στη Ραφήνα.

Το υπουργείο Μεταφορών μεριμνά για τη μεταφορά των κατοίκων στους χώρους φιλοξενίας από το λιμάνι της Ραφήνας, όπου ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός βρίσκεται σε επικοινωνία και συνεννόηση με τον δήμαρχο της περιοχής.

Παράλληλα, ανοίγουν τα διόδια της Ολυμπίας και της Αττικής Οδού για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής, έχει ξεκινήσει διάθεση κλινών σε συνεργασία με τον πρόεδρο Ξενοδόχων Αττικής, κ. Βασιλικό, για τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών, ενώ επίσης έχει εξασφαλιστεί η παροχή νερού και τροφίμων με τη συνδρομή του Πυροσβεστικού Σώματος.

Επιπλέον, από το πρωί επιχειρούν υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα, συνδράμοντας τις προσπάθειες του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σε συνεργασία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με την Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο των εντολών του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, έχουν τεθεί σε ετοιμότητα τα αμαξοστάσια Ανθούσας και Λιοσίων των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ), ώστε λεωφορεία να παραλάβουν, από το λιμάνι της Ραφήνας, πληγέντες από την καταστροφική φωτιά της Ανατολικής Αττικής και να τους μεταφέρουν σε χώρους φιλοξενίας (ξενοδοχεία).

Εξάλλου, στον τερματικό σταθμό του Αεροδρομίου, βρίσκονται σε ετοιμότητα δύο συρμοί του Μετρό, ώστε να μεταβούν, για τον ίδιο λόγο (παραλαβή πληγέντων), σε εκείνον της Δουκίσσης Πλακεντίας, εφ' όσον κριθεί αναγκαίο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποσωληνώθηκε και αναρρώνει η 14χρονη από την Κεφαλονιά: Ζήτησε να αγκαλιάσει γιατρούς και νοσηλευτές

Ελλάδα / Αποσωληνώθηκε και αναρρώνει η 14χρονη από την Κεφαλονιά: Ζήτησε να αγκαλιάσει γιατρούς και νοσηλευτές

Εντεροϊός είχε προκαλέσει παράλυση στην έφηβη που είχε διακομισθεί εσπευσμένα αρχικά στο Καραμανδάνειο και κατόπιν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου από την Κεφαλονιά
LIFO NEWSROOM
Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Πολιτισμός / Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Στον Ναό Αγίου Γεωργίου Πραστειάς καταστράφηκε μεγάλο μέρος του εργοταξιακού εξοπλισμού στον προαύλιο χώρο, ενώ στο Κάστρο Βολισσού, ζημιές σημειώθηκαν στις υποδομές ανάδειξης 
LIFO NEWSROOM