ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

Ενεργειακή κρίση: Τα μέτρα εξοικονόμησης που εξετάζει η κυβέρνηση - Συσκότιση μνημείων, μείωση δημόσιου φωτισμού

Ελληνικό σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας: Συσκότιση μνημείων, μείωση δημόσιου φωτισμού Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Η μία μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές χώρες παίρνουν μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας για τον διαφαινόμενο δύσκολο χειμώνα λόγω περικοπών στις ροές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη από τη Ρωσία. 

Στο πλαίσιο αυτό σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένει η χώρα μας.

Σύμφωνα με την  ΕΡΤ, μελετάται ως πρώτο μέτρο η συσκότιση σε δημόσιους χώρους. Όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, αναμένεται η διακοπή φωταγώγησης των μνημείων από τις 03:00 τα ξημερώματα ενώ θα ακολουθήσει η μείωση δημόσιου φωτισμού, με το «σβήσιμο» μιας από τις δέκα λάμπες. 

Όπως σημειώνει ο υπουργός Ενέργειας, οι κυλιόμενες διακοπές ρεύματος στα νοικοκυριά θα είναι το ύστατο μέτρο. 

«Βεβαίως, το ύστατο μέτρο αντιμετώπισης της κρίσης είναι τα διακοπτόμενα φορτία σε οικιακούς καταναλωτές και άρα σε προστατευόμενους καταναλωτές. Τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς όταν μαίνεται ένας πόλεμος δίπλα μας», τονίζει στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο Κώστας Σκρέκας εξηγώντας ότι με τη στενότητα ενέργειας που υπάρχει στη διεθνή αγορά, ένα τυχαίο γεγονός μπορεί να προκαλέσει σοβαρή διαταραχή και στον εφοδιασμό και τις τιμές.

Σύμφωνα με την ανάλυση ρίσκου της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής ενέργειας, η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ που διατρέχουν τον μικρότερο κίνδυνο. 

Ελλάδα
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ