Εν αναμονή των ανακοινώσεων για τον σκύλο στην Αράχωβα- Το στάδιο των ερευνών

Όλιβερ: Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι έρευνες -Αιχμές της δικηγόρου του ιδιοκτήτη κατά της ΕΛ.ΑΣ. Facebook Twitter
Φωτ.: OPEN
0

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων, που ούτε χθες έγιναν, παρά τις προαναγγελίες για την υπόθεση του σκύλου στην Αράχωβα, επικρατεί διχογνωμία για τις συνθήκες θανάτου του Όλιβερ. 

Τη δυσφορία της για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης του σκύλου στην Αράχωβα από την αστυνομία εξέφρασε η μια εκ των δικηγόρων που εκπροσωπούν την πολιτική αγωγή. Η Ανθούλα Ανάσολγου, δικηγόρος του κηδεμόνα του Όλιβερ, μίλησε για τις έρευνες σχετικά με το θάνατο του χάσκι. Αρχικά αναρωτήθηκε τι σημαίνει η αναφορά της αστυνομίας «έχουμε κάποια βίντεο». Έθεσε το θέμα αν τα βίντεο έδειξαν κάποια σκυλιά στην Αράχωβα, αν υπάρχει αγέλη και όπως τόνισε, σε περίπτωση που «υπάρχει επικίνδυνη αγέλη είναι υπεύθυνος ο δήμαρχος». «Αν ήταν λύκοι θα το δούμε», πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε αν η αστυνομία προσπαθεί να συγκαλύψει την υπόθεση η δικηγόρος απάντησε ευθέως: «Εγώ αυτό βλέπω. Από την στιγμή που η αστυνομία δεν έχει κτηνιατρικό πόρισμα.(…) Η αστυνομία βιάστηκε και βιάζεται. Δείχνει μια σπουδή η οποία είναι πρωτόγνωρη. Ενοχλούμαστε από αυτήν την σπουδή. Δεν δείχνουμε, δεν καταδεικνύουμε, αλλά αναρωτιόμαστε. Γιατί η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. δείχνει προς ένα μονοπάτι; Την βλέπω όλη μέρα στα κανάλια. Λέει και ξαναλέει τα ίδια και αδυνατώ να καταλάβω γιατί τα λέει».

Η δικηγόρος ανέφερε πως σήμερα θα βρεθεί στην περιοχή καθώς θέλει να ενημερωθεί από τις τοπικές αστυνομικές αρχές. «Θέλω να σιγουρεύσω πως έχει διοριστεί η δική μας τεχνική σύμβουλος», είπε. Σε άλλο σημείο τόνισε πως «έχουν μπει στο κάδρο περίεργα οι φιλοζωικές οργανώσεις». «Οι φιλοζωικές οργανώσεις στέκονται στο πλευρό ενός παιδιού που βρέθηκε στη δίνη της δημοσιότητας», πρόσθεσε. Ζήτησε όσοι είπαν ή είδαν κάτι να κληθούν να καταθέσουν. «Εγώ θα ζητήσω να κληθεί και ο δήμαρχος».

«Από ό,τι βλέπω η αστυνομία δεν έχει πάρει καταθέσεις. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι και δεν δείχνουμε εμπιστοσύνη στον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης», κατέληξε.  

 

Τι είπε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. για το θάνατο του σκύλου

Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου έδωσε στο μεταξύ νέες εξηγήσεις σχετικά με την έρευνα για το θανάτου του σκύλου στην Αράχωβα. 

«Η Ελληνική Αστυνομία δεν διαθέτει κτηνιάτρους, αλλά έμπειρους αξιωματικούς από το τμήμα ανθρωποκτονιών και πήγαν στην Αράχωβα. Η ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορεί να δώσει απάντηση για την αιτία θανάτου και για το ποιος κακοποίησε το ζώο. Από το υλικό που έχουμε στα χέρια μας, από κάμερες και μαρτυρίες, δεν φαίνεται να κακοποιεί κάποιος δράστης το ζώο. Αυτό δε σημαίνει πως δεν έχει υπάρξει κακοποίηση. Έχει εξεταστεί από κτηνίατρο, από αρμόδιους κτηνιάτρους της περιφέρειας και αναμένουμε πραγματογνωμοσύνη που έχει παραγγελθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα», ανέφερε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. στην ΕΡΤ. 

Με πληροφορίες από ΕΡΤ και OPEN 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Ελλάδα / Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά σε δασική έκταση κοντά στην Ακρόπολη Σερρών – Μήνυμα από το 112 προειδοποιεί τους πολίτες να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή
LIFO NEWSROOM
Εύβοια: Παραμένει κολλημένο το φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα στα Στύρα - Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Ελλάδα / Εύβοια: Παραμένει κολλημένο το φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα στα Στύρα - Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Οι λιμενικές αρχές διερευνούν τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το σκάφος προσέκρουσε στην ξέρα ενώ άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία ρυμούλκησης και μεταφόρτωσης των οχημάτων
LIFO NEWSROOM
Λουτράκι: Δύο γυναίκες νεκρές και μία τραυματίας σε τροχαίο στη λίμνη Βουλιαγμένης

Ελλάδα / Λουτράκι: Δύο γυναίκες νεκρές και μία τραυματίας σε τροχαίο στη λίμνη Βουλιαγμένης

Το τροχαίο σημειώθηκε όταν η οδηγός του οχήματος κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να εκτραπεί της πορείας του και να ανατραπεί
LIFO NEWSROOM