Αυτή την εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για δύο ακόμη ηλικιακές κατηγορίες, αλλά όσοι έκαναν εγγραφή στην άυλη συνταγογράφηση λίγο πριν ή λίγο μετά από αυτό, δεν θα λάβουν SMS.

 

Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τα εμβόλια του κορωνοϊού για τις ηλικίες 60-64 ετών και την ερχόμενη Παρασκευή για την ηλικιακή ομάδα 75-79 ετών. Ενόψει αυτού, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έδωσε διευκρινίσεις για την προκράτηση ραντεβού μέσω της άυλης συνταγογράφησης.

 

Συγκεκριμένα, όσοι πολίτες έκαναν την εγγραφή τους λίγο πριν (ή μετά) το άνοιγμα των ραντεβού για την ηλικιακή τους ομάδα, δεν θα λάβουν SMS και πρέπει να κλείνουν τα ραντεβού τους για τον εμβολιασμό με τους άλλους εναλλακτικούς τρόπους. Δηλαδή, από την ιστοσελίδα emvolio.gov.gr, τα φαρμακεία και τα ΚΕΠ.

 

Η προ κράτηση ραντεβού, διευκρινίζεται, είναι μια πρόταση που κάνει το κράτος προς τους πολίτες με συγκεκριμένες ημερομηνίες, ώρες και τοποθεσίες για τις δύο δόσεις του εμβολιασμού. Εφαρμόζεται μόνο για όσους πολίτες είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, διότι μόνο για αυτούς υπάρχουν εξακριβωμένα στοιχεία επικοινωνίας (αριθμός κινητού τηλεφώνου και email).

 

Λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα ραντεβού για μια ηλικιακή ομάδα, καταγράφονται όσα μέλη της είναι εγγεγραμμένα στην άυλη συνταγογράφηση, ώστε μέχρι την ημέρα που θα ανοίξουν τα ραντεβού να έχουν ολοκληρωθεί οι προ κρατήσεις που θα προταθούν. Αυτό συμβαίνει γιατί πρέπει να εντοπιστεί το εμβολιαστικό κέντρο που είναι πλησιέστερο στη διεύθυνση κατοικίας που έχει δηλωθεί και να ληφθεί μέριμνα για τη διαθεσιμότητα ραντεβού σε ημερομηνίες και ώρες.

 

Έτσι, θα λάβουν SMS μόνο όσοι έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση περίπου μία εβδομάδα πριν ανοίξουν τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδα στην οποία ανήκουν.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr