Επιστροφή σε μία καθημερινότητα με λιγότερους περιορισμούς, προβλέπει για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες το πλέγμα μέτρων που θα ανακοινωθεί σήμερα από το Υπουργείο Υγείας.

 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στα σχέδια είναι στους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, που είναι αμιγώς για εμβολιασμένους, να μην επιβάλλονται στο εξής περιορισμοί, στη μουσική ή τον χορό, ώστε οι εμβολιασμένοι θαμώνες να μπορούν να επιστρέψουν στη διασκέδαση που είχαν πριν την πανδημία.

 

Μεταξύ όσων επεξεργάζονται στην κυβέρνηση σε συνεννόηση με τους ειδικούς, μία από τις σκέψεις είναι και η κατάργηση περιορισμών για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της covid-19 ακόμη και στις «κόκκινες» περιοχές. Για παράδειγμα, είναι πιθανό να επιτρέπεται να κυκλοφορούν μεταξύ 1:00 με 6:00 τα ξημερώματα που απαγορεύεται η κυκλοφορία στις περιοχές με ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. 

 

Κεντρικός στόχος είναι να μην υπάρξουν «πισωγυρίσματα» στην οικονομική και κοινωνική ζωής της χώρας. 

 

«Οι εμβολιασμένοι κατά της covid-19 μπορούν να κινούνται και να αποκτούν δικαιώματα μιας φυσιολογικής κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Συνεπώς, θα οδηγούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Όποιος έχει εμβολιαστεί θα απολαμβάνει αυτά που είχαμε πριν. Κάποιος που εμβολιάζεται, φτάνει πιο κοντά σε μία φυσιολογική ζωή» είχε δηλώσει ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, δίνοντας το «στίγμα» για όσα «μέτρα ελευθερίας» θα ανακοινωθούν σήμερα.

 

«Οι εμβολιασμένοι δικαιούνται και πρέπει να έχουν προνόμια που να αντιστοιχούν στη συνδρομή τους στη μάχη κατά της πανδημίας» δήλωσε από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.