ΕΛΑΣ: Η πανεπιστημιακή αστυνομία «εκτελεί κανονικά τα καθήκοντά της»

ΕΛΑΣ: Η πανεπιστημιακή αστυνομία «εκτελεί κανονικά τα καθήκοντά της» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Με ανακοίνωσή της η αστυνομία διαψεύδει δημοσιεύματα που ήθελαν να παγώνουν προσωρινά οι περιπολίες της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας εντός των ΑΕΙ.

«Οι Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους και στα τέσσερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ, ΑΠΘ) που έχουν οριστεί», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με ανάρτηση σε ιστοσελίδα που αναφέρεται σε «προσωρινό φρένο» των περιπολιών των Ο.Π.Π.Ι. αναφέρει η ΕΛΑΣ.

Σημειώνει δε, πως «η παρουσία των δυνάμεων αυτών στους χώρους των Πανεπιστημίων πραγματοποιείται πάντα σε συνεννόηση με τις αντίστοιχες πρυτανικές Αρχές, στο πλαίσιο της εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας που έχουν τα ίδια τα Πανεπιστήμια. Συνεπώς, σημερινό δημοσίευμα ιστοσελίδας που αναφέρεται σε «προσωρινό φρένο» των περιπολιών των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Νωρίτερα κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι παγώνουν οι περιπολίες. Η απόφαση, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» και άλλα δημοσιεύματα, που ακολούθησαν, φέρεται να ελήφθη μετά από σύσκεψη με τους πρυτάνεις τεσσάρων ΑΕΙ και τις αστυνομικές αρχές, όπου αποφασίστηκε να αποσυρθεί προς το παρόν η πανεπιστημιακή αστυνομία.

Τα ίδια δημοσιεύματα ανέφεραν ότι κρίθηκε πως δεν υπάρχουν οι τεχνικές προϋποθέσεις ώστε να συνεχιστούν οι περιπολίες.

Ως εκ τούτου οι περιπολίες των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) εντός του ΑΠΘ, του ΕΚΠΑ, του ΕΜΠ και του Οικονομικού Πανεπιστημίου, όπως υποστήριζαν τα δημοσιεύματα, θα ανασταλούν προσωρινά, καθώς ακόμη τα Πανεπιστήμια δεν έχουν ολοκληρώσει τα προαπαιτούμενα ασφαλείας που ορίζει ο νόμος για την εγκατάσταση των ΟΠΠΙ -  όπως τουρνικέ, κάμερες ασφαλείας, κάρτες εισόδου φοιτητών.

Να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των ηγεσιών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. με τους πρυτάνεις των τεσσάρων πανεπιστημίων –ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΑΠΘ και Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Στόχος της σύσκεψης ήταν να τοποθετηθούν οι Πρυτάνεις για το πού βρίσκονται στα τέσσερα Πανεπιστήμια οι διαδικασίες και οι εργασίες για την εκπλήρωση όσων ορίζει ο νόμος, με τις ηγεσίες τόσο του Υπουργείου όσο και της ΕΛΑΣ να είναι ξεκάθαρες στο θέμα, τονίζοντας πως πρέπει να ολοκληρωθούν αυτά που ορίζει ο νόμος και μετά να ξεκινήσουν οι περιπολίες εντός των ιδρυμάτων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα 200 κιλά κοκαΐνης στην Ισπανία οδήγησε στις δολοφονίες σε Βάρη - Κέρκυρα το 2020

Ελλάδα / Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα: Τα 200 κιλά κοκαΐνης στην Ισπανία και οι δολοφονίες σε Βάρη - Κέρκυρα το 2020

Δύο εκατ. κόστισε η διπλή δολοφονία στη Βάρη το 2020 - Για 60 ανθρωποκτονίες σε όλη την Ευρώπη κατηγορούνται οι εμπλεκόμενοι μαφιόζοι
NEWSROOM