«Ελ. Βενιζέλος»: Το επιχειρησιακό σχέδιο για τα 121 κρούσματα στο πλοίο

«Ελ. Βενιζέλος»: Το επιχειρησιακό σχέδιο για τα 121 κρούσματα στο πλοίο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σε εφαρμογή μπαίνει το σχέδιο για το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος», έπειτα από το θρίλερ των τελευταίων ημερών για τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε αυτό.

Το πλοίο, που παρέμενε αρόδου στον Πειραιά, έδεσε πλέον στο λιμάνι, προκειμένου να αρχίσει η εκκένωσή του. Από τους 382 που επέβαιναν στο «Ελ. Βενιζέλος», οι 121 έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό- δύο από αυτούς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο- ενώ 261 ήταν αρνητικοί.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, μετέβη σήμερα στο σημείο που έχει αγκυροβολήσει το πλοίο, ενώ κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα αναφέρθηκε και στο πλάνο διαχείρισης της κατάστασης στο «Ελ. Βενιζέλος».

Στο πλοίο για 14 μέρες όσοι βρέθηκαν θετικοί

Οι 119 που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και παραμένουν στο πλοίο, θα μείνουν πάνω στο «Ελ. Βενιζέλος», σε καραντίνα, για 14 ημέρες.

Πρόκειται για 65 ανθρώπους από την Τουρκία, 16 από την Ουκρανία, 5 Έλληνες, 6 από το Ουζμπεκιστάν, 3 από τη Μολδαβία, 2 από την Κούβα, 1 από τη Βουλγαρία, 2 από τις ΗΠΑ, 1 από το Κιργιστάν και 1 από τη Λευκορωσία.

Μαζί τους, πάνω στο πλοίο, θα παραμείνουν 31 Έλληνες, οι οποίοι έχουν βρεθεί αρνητικοί, ως πλήρωμα υποστήριξης, με το δικό τους αίτημα και σε συνεννόηση με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Όταν ολοκληρωθεί η καραντίνα για τα θετικά κρούσματα, οι 31 Έλληνες θα παραμείνουν για άλλες 14 ημέρες στο πλοίο, για λόγους προφύλαξης, σημείωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Σε ξενοδοχεία οι 230

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους επιβαίνοντες στο πλοίο οι οποίοι βρέθηκαν αρνητικοί, θα μεταφερθούν σε τρία ξενοδοχεία.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σήμερα ως αργά το βράδυ, με τρεις αποστολές, ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι θα παραμείνουν σε καραντίνα, για 14 ημέρες, στα ξενοδοχεία. «Η υγεία όλων είναι εξαιρετική. Η συντριπτική πλειοψηφία όσων έχουν βρεθεί θετικοί, είναι ασυμπτωματικοί», σημείωσε ακόμη ο υφυπουργός.

Το θρίλερ με το «Ελ. Βενιζέλος»

Το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» είχε μισθωθεί στην Τουρκία. Απέπλευσε από τον Πειραιά στις 7 Μαρτίου, με πλήρωμα που αποτελούνταν από Έλληνες ναυτικούς, με προορισμό τον Τσεσμέ. Από εκεί παρέλαβε περίπου 350 ναυτεργάτες και απέπλευσε στις 9 Μαρτίου για το ισπανικό λιμάνι Καντίθ.

Οι ναυτεργάτες ταξίδευαν στην Ισπανία για εργασίες ανακατασκευής κρουαζιερόπλοιου. Όμως, εξαιτίας του κορωνοϊού, δεν επετράπη η αποβίβασή τους εκεί. Το πλοίο επέστρεψε στην Τουρκία, όπου επίσης δεν έγινε δεκτό το «Ελ. Βενιζέλος».

Έτσι, το πλοίο έφτασε στον Πειραιά στις 22 Μαρτίου, αλλά δεν του επετράπη να δέσει και παρέμενε αρόδο. Όμως, το Σάββατο διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό ένας Ελβετός που επέβαινε στο πλοίο, ο οποίος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Έπειτα από αυτό, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πήρε δείγματα από τους επιβαίνοντες και διαπιστώθηκε ότι 121 άνθρωποι ήταν θετικοί, έτσι, χθες επετράπη στο πλοίο να δέσει στον Πειραιά.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ